ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: Ξεκινούν οι έρευνες σε φράγμα της Πορτογαλίας - Ήταν ο «μικρός παράδεισος» του Μπρίκνερ

Μαντλίν: Ξεκινούν οι έρευνες σε φράγμα της Πορτογαλίας - Ήταν ο «μικρός παράδεισος» του Μπρίκνερ
Αρχείου AP

Μαντλίν: Κινητοποίηση των αρχών σε Γερμανία και Πορτογαλία - Οι πληροφορίες που έχουν 

Η γερμανική αστυνομία που αναζητά την Μαντλίν ΜακΚάν ανακοίνωσε ότι ξεκινάει σήμερα (23/5) - σύμφωνα με την Daily Mail - μια μεγάλη έρευνα σε ένα φράγμα που επισκεπτόταν ο νούμερα 1 ύποπτος για την απαγωγή της Κρίστιαν Μπρίκνερ, μια περιοχή που ο ίδιος αποκαλούσε τον «μικρό του παράδεισο».

Η αστυνομία στην Πορτογαλία έχει ήδη κλείσει τους δρόμους που οδηγούν στο τεχνητό φράγμα κοντά στην πόλη Silves στη νότια Πορτογαλία ενώ η αναζήτηση της σορού έχει οριστεί να διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες.

Θα είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση του είδους της από τον Ιούνιο του 2014, όταν η βρετανική αστυνομία έλαβε άδεια να σκάψει στην Πράια ντα Λουζ - όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν - χρησιμοποιώντας σκύλους ανιχνευτές εκπαιδευμένους στην ανίχνευση πτωμάτων και ραντάρ εδάφους.

Οι ειδικοί δύτες πρόκειται τώρα να εξερευνήσουν τον βυθό του φράγματος.

Αφιέρωμα των γονιών της για τα 20ά γενέθλια της

Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν δημοσίευσαν στις 12/5 ένα συγκινητικό αφιέρωμα για τα 20ά γενέθλια της κόρης τους σήμερα - λέγοντάς της: «Σε αγαπάμε και σε περιμένουμε. Δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσουμε».

Η Kate και ο Gerry έγραψαν «Χρόνια πολλά Madeleine. Ακόμα αγνοείται. Ακόμα μας λείπει. Ακόμη ψάχνουμε. Για όσο χρειαστεί...».

Το μήνυμα στην επίσημη σελίδα του Find Maddie Campaign στο Facebook συνοδεύει μια αγαπημένη τελευταία φωτογραφία της ως τριών ετών, με ένα ροζ καπέλο και κρατώντας μπάλες του τένις.

Η οικογένεια κρατά ζωντανή την ελπίδα ότι η Μαντλίν θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανή 16 χρόνια αφότου την άρπαξαν από ένα πορτογαλικό θέρετρο.

Τα συμβολικά δώρα και οι κάρτες από μέλη της οικογένειας και τους καλοπροαίρετους για τον εορτασμό της ιδιαίτερης ημέρας θα συγκεντρωθούν και θα φυλαχτούν σε ένα κουτί μνήμης.

Οικογένεια, φίλοι και υποστηρικτές συμμετείχαν σε μια συγκλονιστική επετειακή συγκέντρωση για τη Μαντλίν την περασμένη Τετάρτη, 3 Μαΐου.

Η καλύτερη φίλη της Kate McCann ήταν στο πλευρό της χθες το βράδυ καθώς η οικογένεια της Madeleine McCann γιόρταζε με θλίψη τη 16η επέτειο από την εξαφάνισή της.

Η Μάντι εξαφανίστηκε από ένα διαμέρισμα στο Αλγκάρβε τον Μάιο του 2007 - μόλις εννέα ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της

Είχε μείνει να κοιμάται μόνη με τα μικρότερα δίδυμα αδέρφια της ενώ οι γονείς της γευμάτιζαν σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Η γερμανική αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η Maddie είναι νεκρή και ενώ σκόπευε να κατηγορήσει ως κύριο ύποπτο τον Christian Brueckner, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος μπορεί να μην δικαστεί ποτέ, λόγω νομικών τεχνικών ζητημάτων στη δικαιοδοσία ξένων δικαστηρίων.

Ο 45χρονος Brueckner εκτίει ποινή σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας τουρίστριας στο ίδιο θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην απαγωγή και εξαφάνισή της.