ΚΟΣΜΟΣ

Φιλική στο περιβάλλον βιβλιοθήκη, προτείνει το γραφείο Snøhetta για το Μπρονξ της Νέας Υόρκης

Φιλική στο περιβάλλον βιβλιοθήκη, προτείνει το γραφείο Snøhetta για το Μπρονξ της Νέας Υόρκης

Σχέδια για μια νέα βιβλιοθήκη στη συνοικία Westchester Square του Μπρονξ έχει δώσει στη δημοσιότητα το φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta.

Η Green Library έχει το σχήμα ενός πρισματικού αναγνωστήριου που πατάει σε τσιμεντένια βάση και οι προσόψεις του είναι υάλινες. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο χαρακτηρίζεται από αφηρημένες όψεις των κορφών των δέντρων της συνοικίας, ευθεία αναφορά στο ότι το Μπρονξ είναι «το πιο πράσινο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης». Ευρισκόμενη δίπλα στην ιστορική Huntington Free Library, η Westchester Square Library θα συνεχίζει την κληρονομιά της τοποθεσίας ως ένα μέρος όπου οι μελλοντικές γενιές θα αποκτούν και θα μοιράζονται γνώση.

Εκτός από τη σύνδεσή της, οπτικά, με το πράσινο στο Μπρονξ, η υάλινη πρόσοψη που προτείνει το Snøhetta είναι σχεδιασμένη για να καδράρει τη θέα των γύρω οικοδομικών τετραγώνων και να φιλτράρει το ηλιόφως ώστε να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας στη βιβλιοθήκη.

Το βράδυ, η βιβλιοθήκη είναι σχεδιασμένη για να λάμπει ως φάρος για τη συνοικία και την πόλη.

Οι αρχιτέκτονες δόμησαν τους εσωτερικούς χώρους αναλόγως με τις ανάγκες τους για φως και θέα: οι πιο ενεργοί χώροι της βιβλιοθήκης, συμπεριλαμβανομένων των χώρων για παιδιά, εφήβους και νέους, θα είναι εύκολα ορατοί από έξω.

Οι αίθουσες και οι χώροι για χρήση από την κοινότητα θα βλέπουν σε ένα κήπο στο επίπεδο του δρόμου, ο οποίος θα λειτουργεί και ως σύστημα κατακράτησης και φιλτραρίσματος νερού.