ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συλλήψεις υπόπτων για χρηματοδότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Γερμανία: Συλλήψεις υπόπτων για χρηματοδότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες φαίνεται να είναι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι γερμανικές αρχές επτά υπόπτων για επαφές τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες φαίνεται να είναι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS και συνελλήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όπως δήλωσαν σήμερα οι Γερμανοί εισαγγελείς.

Την ίδια στιγμή οι γερμανικές αρχές διεξήγαγαν 19 επιδρομές στα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Ρηνανία-Παλατινάτο, καθώς και σε μία ιδιοκτησία στην Ολλανδία, προσθέτει στή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ύποπτα ότι ανήκουν σε ένα διεθνές δίκτυο που ζητάει οικονομικές δωρεές για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μέσω πλατφορμών, που περιλαμβάνουν την Telegram, και στη συνέχεια μεταφέρουν τις δωρεές αυτές στην οργάνωση ή στους ενδιαμέσους της.

Τουλάχιστον 65.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί μ' αυτό τον τρόπο, είπαν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχθούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους που είναι φυλακισμένα στη Συρία, σε μερικές περιπτώσεις επιτρέποντάς τους να δραπετεύσουν από φυλακές.

Οι επτά ύποπτοι θα εμφανισθούν σήμερα, 31 Μαΐου 2023 και αύριο, Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023 ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.

Σχετικές ειδήσεις