ΚΟΣΜΟΣ

Μπραντ Πιτ: Το σχέδιο της Τζολί για να τον εκδικηθεί - «Δούρειος ίππος» ο αμπελώνας τους στη Γαλλία

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί
Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί
Α.Ρ

Ο Μπραντ Πιτ ισχυρίζεται ότι η «εκδικητική» Αντζελίνα Τζολί σχεδίαζε κρυφά να πουλήσει το μερίδιό της στον αγαπημένο του αμπελώνα στη Γαλλία. Ήθελε να του προκαλέσει όπως λέει σοβαρή ζημιά και να πλουτίσει, στο πλαίσιο της  σκληρής μάχης τους για την κηδεμονία.

Οι δικηγόροι του Μπραντ Πιτ ισχυρίζονται ότι η Αντζελίνα Τζολί πούλησε κρυφά το 50% των μετοχών της στο γαλλικό αμπελώνα τους κατά τη διάρκεια της έντονης διαμάχης τους για την επιμέλεια των παιδιών το 2021. Τα πρόσφατα κατατεθέντα έγγραφα που έλαβε η DailyMail.com υποστηρίζουν ότι ο Πιτ εξεπλάγη όταν έμαθε ότι είχε πουλήσει το μερίδιό της σε έναν «Ρώσο ολιγάρχη» από ένα δελτίο τύπου.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού ισχυρίζονται ότι οι ενέργειες της Τζολί ήταν «παράνομες, έβλαψαν σοβαρά και σκόπιμα τον Πιτ και την έκαναν να πλουτίσει άδικα». Το πρώην ζευγάρι είχε μια «αμοιβαία και δεσμευτική συμφωνία» στην επιχείρηση του Chateau Miraval των 160 εκατομμυρίων δολαρίων και και οι δύο συμφώνησαν να μην πουλήσουν ποτέ το μερίδιό τους χωρίς την άδεια του άλλου.

Έκπληκτος ο 59χρονος Πιτ, ανακάλυψε ότι η πρώην σύζυγός του είχε πουλήσει «κρυφά» το 50% των μετοχών της όταν ένα δελτίο τύπου το 2021 ανακοίνωσε ότι είχε νέους επιχειρηματικούς συνεργάτες, σύμφωνα με τους δικηγόρους του ηθοποιού. Ακόμη χειρότερα, η νέα ιδιοκτησιακή αρχή ήταν μέρος ενός όμιλου βότκας «που είχε διασυνδέσεις με τη Ρωσία» με επικεφαλής έναν δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη που ευελπιστούσε να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με το Χόλιγουντ για να ξεπλύνει τη φήμη του, σύμφωνα με νέα κατάθεση.

«Όπως θα αποδειχτεί στη δίκη, οι ενέργειες της Τζολί ήταν παράνομες, βλάπτοντας σοβαρά και σκόπιμα τον Πιτ και πλουτίζοντας άδικα τον εαυτό της», αναφέρει το έγγραφο, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και ελήφθη αποκλειστικά από την DailyMail.com.

Ο Πιτ και η ακτιβίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Τζολί, 47 ετών, χώρισαν το 2016, αλλά δεν έχουν ακόμη τακτοποιήσει τις δαιδαλώδεις οικονομικές τους υποθέσεις και τα ζητήματα επιμέλειας των παδιών τους. Η τελευταία αψιμαχία ξεκίνησε ως παρατεταμένη επιχειρηματική διαμάχη για το Chateau Miraval, ένα κτήμα 35 δωματίων και έναν αμπελώνα που απέκτησαν από κοινού για 60 εκατομμύρια δολάρια το 2011 και αποτέλεσε το σκηνικό για τον γάμο τους τρία χρόνια αργότερα.

Πουλώντας το μερίδιό της στον Γιούρι Σέφλερ, η Τζολί συνέδεσε το Chateau Miraval με τη Ρωσία, τους νόμους της που ευνοούν τις διακρίσεις και την εισβολή στην Ουκρανία - δυνητικά αμαυρώνοντας τη φήμη του πολύ αναγνωρισμένου ροζέ της, ισχυρίζεται ο Πιτ. Σε μια αναθεωρημένη καταγγελία που υποβλήθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα, ο αστέρας του Fight Club επιμένει ότι είχε άρνηση για το μερίδιο της πρώην συζύγου του στο ειδυλλιακό οινοποιείο, που βρίσκεται στο Correns, ένα χωριό στη Νότια Γαλλία.

Στην ανταγωγή της, η Τζολί κατηγόρησε τον Πιτ ότι προσπάθησε να την αναγκάσει να πουλήσει στην εταιρεία του, Mondo Bongo, με «παράλογους όρους» και διέδιδε ψέματα ότι ο Σέφλερ ήταν «σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν». Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Πιτ έκρυψε περιουσιακά στοιχεία και σπατάλησε τα κεφάλαια από το κτήμα σε έργα ματαιοδοξίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πισίνας και μιας περίτεχνης σκάλας που ξαναχτίστηκε τέσσερις φορές.

«Το μόνο πράγμα που είναι σωστό στους ισχυρισμούς της Τζολί είναι ότι η ίδια και ο Πιτ αγόρασαν το Château Miraval ως «σπίτι αγάπης για τα έξι παιδιά τους», διαμαρτύρονται οι δικηγόροι του Πιτ στην τελευταία του απάντηση. Η κατάθεση λέει ότι ο Πιτ εμπιστεύτηκε την τότε σύζυγό του και έτσι «αφιέρωνε τον χρόνο του και τους πόρους του στην ανακαίνιση του κτήματος και στην οικοδόμηση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης επιχείρησης κρασιού».

«Η Τζολί, αν και υποστήριξε τις προσπάθειες του Πιτ για λογαριασμό της οικογένειας, δεν έκανε καμία από τις απαραίτητες εργασίες για την επιτυχία του Μιραβάλ» προσθέτει. «Αντίθετα, επέτρεψε στον Πιτ να ρίξει χρήματα και να ιδρώσει τα ίδια κεφάλαια στην επιχείρηση βασιζόμενη στην υπόσχεσή της να κρατήσει μαζί του το Miraval, καθώς και τα συμβατικά δικαιώματα που της χρωστούσε η εταιρεία χαρτοφυλακίου της. Μέχρι τη στιγμή του χωρισμού τους, η επένδυση του Πιτ ξεπέρασε εκείνη της Τζολί κατά σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια ».

Η κατάθεση υποστηρίζει ότι η πρωταγωνίστρια του Tomb Raider Τζολί «αναγνώρισε αρχικά» την υποχρέωσή της προς τον Πιτ και αναγνώρισε ότι είχε δύο επιλογές – να πουλήσει από κοινού ή να επιτρέψει στον Πιτ να την εξαγοράσει. «Αλλά το καλοκαίρι του 2021, εν μέσω μιας έντονης διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών με τον Πιτ, η Τζολί τερμάτισε αυτές τις συζητήσεις και υποστήριξε κρυφά ότι πουλούσε το 50% της οικογενειακής κατοικίας και της οικογενειακής επιχείρησης στην Tenute del Mondo», προσθέτει η κατάθεση.

«Το Tenute del Mondo είναι μέρος του συνδεδεμένου με τη Ρωσία ομίλου αλκοολούχων ποτών Stoli Group, ο οποίος ανήκει και ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ. Ο τελευταίος ο οποίος έχει οριστεί ως «ολιγάρχης στη Ρωσική Ομοσπονδία» από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, είχε προηγουμένως επιδιώξει να αγοράσει τη Miraval και ο Πιτ τον είχε απορρίψει.

Η αναθεωρημένη καταγγελία του Πιτ κατηγορεί τον Σέφλερ ότι αποσταθεροποίησε τις λειτουργίες του οινοποιείου και σχεδίαζε μια εχθρική εξαγορά. Όλα αυτά είναι το άμεσο αποτέλεσμα της μυστικοπαθούς, παράνομης και αδικοπραξίας της Τζολί και των άλλων που ενήργησαν μαζί της.

Η DailyMail.com ανέφερε προηγουμένως ότι οι σύμμαχοι του Πιτ είναι εξαγριωμένοι με την Τζολί επειδή χρησιμοποίησε τη διαμάχη του Chateau Miraval για να επαναλάβει αναπόδεικτους ισχυρισμούς ότι της επιτέθηκε και τρομοκρατούσε τα παιδιά τους αφού είχε πιει πολύ σε μια βόλτα με ιδιωτικό τζετ το 2016. Η κατάθεση της Τζολί ισχυρίζεται ότι ο Πιτ εξαγριώθηκε, την έπιασε από το κεφάλι, την κούνησε και την έσπρωξε στον τοίχο του μπάνιου πριν χτυπήσει πολλές φορές την οροφή.

Όταν ένα από τα έξι παιδιά τους, ηλικίας τότε μεταξύ οκτώ και 15 ετών, υπερασπίστηκε τη μαμά του, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός φέρεται να «επιτέθηκε στο δικό του παιδί», με αποτέλεσμα η Τζολί να τον αρπάξει από πίσω. Ο Πιτ επιμένει ότι ποτέ δε σήκωσε χέρι στα παιδιά του ή στην πρώην σύζυγό του, η οποία υπέβαλε αίτηση διαζυγίου πέντε ημέρες αργότερα.

Τόσο το FBI όσο και σύμφωνα με πληροφορίες το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Λος Άντζελες αρνήθηκαν να λάβουν περαιτέρω μέτρα εναντίον του μετά τη συμπλοκή. Αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να επαναφέρει τους ισχυρισμούς με κάθε δυνατή ευκαιρία, σύμφωνα με τους φίλους του Πιτ, οι οποίοι κατηγορούν την Τζολί ότι «επιδίωξε εκδίκηση» και ξεκίνησε μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Ο Πιτ και η Τζολί γνωρίστηκαν το 2005 στα γυρίσματα του Mr. & Mrs. Smith. Παντρεύτηκαν στο Chateau Miraval το 2014 και απέκτησαν έξι παιδιά - τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα. Ο Πιτ δεν έκρυψε τα ελαττώματά του, λέγοντας στο περιοδικό GQ μετά τον χωρισμό τους ότι εγκατέλειπε το ποτό και αναζητούσε θεραπεία. «Με έπληξε το διαζύγιό μας. Πρέπει να είμαι καλύτερος. Πρέπει να είμαι καλύτερος για αυτούς. Πρέπει να τους δείξω. Και δεν τα κατάφερα καλά», είπε.