ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος: Στην Τρανσυλβανία ο Βρετανός μονάρχης – Η περιουσία που διαθέτει σε ένα μικρό χωριό

Κάρολος: Στην Τρανσυλβανία ο Βρετανός μονάρχης – Η περιουσία που διαθέτει σε ένα μικρό χωριό

Βασιλιάς Κάρολος :Από την πρώτη του επίσκεψη στη Ρουμανία πριν από 25 χρόνια, έχει αναπτύξει στενή σχέση με τη χώρα.

Χαλαρός εμφανίστηκε ο βασιλιάς Κάρολος καθώς βγήκε βόλτα σήμερα στην Τρανσυλβανία, κατά τη διάρκεια του ιδιωτικού ταξιδιού του στη Ρουμανία.

Ο 74χρονος βασιλιάς – σύμφωνα με την Daily Mail - θα μείνει στη χώρα για πέντε ημέρες σηματοδοτώντας την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά τη στέψη τον περασμένο μήνα.

Χθες ο Κάρολος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις στο Βουκουρέστι και ακολούθησε δεξίωση, κατά την οποία έδωσε μια ομιλία επαινώντας τη χώρα για τον πολιτισμό, την τέχνη, την κληρονομιά, την ιστορία, τα όμορφα τοπία και τη βιοποικιλότητά της.

Σήμερα, μακριά από κάθε επισημότητα ο βασιλιάς περπάτησε στο χωριό Valea Zalanului, Szeklerland στην Τρανσυλβανία, όπου μάλιστα έχει και περιουσία.

Ο βασιλιάς Κάρολος αγόρασε ένα κτήμα στο χωριό, το οποίο βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια του Βουκουρεστίου, στα τέλη της δεκαετίας του '90, και έκτοτε το επισκέπτεται τακτικά.

Ο μονάρχης έφτασε χθες στο κτήμα και τον υποδέχτηκαν ντόπιοι, οι οποίοι του χάρισαν λουλούδια.

Φωτογραφήθηκε χαμογελαστός καθώς χαιρετούσε με κατοίκους του χωριού έξω από τις πύλες του κτήματος.

Να σημειωθεί ότι η προ-προ-προγιαγιά του από την πλευρά της μητέρας του Klaudia Rhedey γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Τρανσυλβανίας.

Από την πρώτη του επίσκεψη στη Ρουμανία πριν από 25 χρόνια, έχει αναπτύξει στενή σχέση με τη χώρα.

Το 2015 ίδρυσε το Ίδρυμα του Πρίγκηπα της Ουαλίας στη Ρουμανία, το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά μαθήματα για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους μαθητευόμενους.

Ο βρετανός Βασιλιάς κατέχει επίσης μια σειρά από ακίνητα στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, συμπεριλαμβανομένου ενός εξοχικού – που βοηθά στη χρηματοδότηση του ιδρύματός του – και ενός αγροτικού σπιτιού του 17ου αιώνα, το οποίο λειτουργεί ως έδρα του ιδρύματος.