Τρόμος στη Γαλλία: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη στον τόπο της επίθεσης - Το προφίλ του δράστη

Τουλάχιστον δύο ενήλικες και τέσσερα μικρά παιδιά τραυματίστηκαν, μετά απο επίθεση με μαχαίρι στο Ανεσί της Γαλλίας. Ο δράστης που συνελήφθη, είναι άνδρας συριακής υπηκοότητας, πρόσφυγας στη Σουηδία.
Tρόμος στη Γαλλία
Tρόμος στη Γαλλία
ΑΡ
2'

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολλούς ανθρώπους το πρωί της Πέμπτης σε πάρκο κοντά στη λίμνη Aνεσί της Άνω Σαβοϊας. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο φερόμενος ως δράστης, άνδρας συριακής υπηκοότητας, πρόσφυγας στη Σουηδία, συνελήφθη από την αστυνομία. Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στις 9:40 το πρωί κοντά στη λίμνη Aνεσί σε «μια παιδική χαρά όπου υπήρχαν βάρκες, θαλάσσια ποδήλατα, κι ένας ανυπολόγιστος αριθμός τουριστών», αφηγείται ο Αντονι, ένας μάρτυρας της επίθεσης, στο δίκτυο BFM TV.

Ο δράστης «πήδηξε», «άρχισε να ουρλιάζει, πήγε προς τα καρότσια και άρχισε να μαχαιρώνει επανειλημμένα τα μικρά», λέει ο Φερντινάν, άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
που είδε «παιδιά και μια μητέρα στο έδαφος». «Όταν είδε ότι ήταν περικυκλωμένος από την αστυνομία, πήγε σε ένα ζευγάρι και μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο», πρόσθεσε.

«Πήγε κατευθείαν σε έναν παππού που ήταν με τη γυναίκα του και τον μαχαίρωσε», επιβεβαιώνει ο Άντονι. «Ελεγα (στην αστυνομία) να τον πυροβολήσουν, να τον πυροβολήσουν. (...) Τον ακινητοποίησαν». Η σύλληψη του υπόπτου έγινε τέσσερα λεπτά μετά την πρώτη κλήση στην άμεση δράση, γύρω στις 9:45 το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Ήταν λιγότερο από 3 ετών, αναφέρει μια πηγή κοντά στο αρχείο. Ανάμεσα σε αυτά τα θύματα, δύο παιδιά και ένας ενήλικας που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας 32χρονος, συριακής υπηκοότητας, γεννημένος το 1991 και ταυτοποιημένος ως Abdalmasih, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Έχοντας εισέλθει νόμιμα στο γαλλικό έδαφος, ζήτησε άσυλο τον περασμένο Νοέμβριο. Από τότε είχε αποκτήσει το καθεστώς του πρόσφυγα στη Σουηδία,οπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα. Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία (Pnat) αξιολογεί την κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή