ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε το γιο του σε επίθεση καρχαρία - «Mπαμπά σώσε με!» φώναζε

Tρομακτική επίθεση απο καρχαρία
Tρομακτική επίθεση απο καρχαρία
ΑΡ

Aίγυπτος: Ένας τραγικός πατέρας περιγράφει πώς αναγκάστηκε να παρακολουθεί αβοήθητος την ώρα που ο καρχαρίας κατασπάραζε το γιο του και εκείνος φώναζε για βοήθεια

Ο 23χρονος Ρώσος Βλαντιμίρ Ποπόφ, σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία-τίγρη στα ανοικτά της Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε χθες (8/6) το ρωσικό προξενείο στην πόλη και επιβεβαίωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Ένας ναυαγοσώστης από κοντινό ξενοδοχείο σήμανε συναγερμό όταν αντιλήφθηκε την επίθεση καρχαρία και ορισμένοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο λουόμενο, αλλά ήταν ήδη αργά, όπως δήλωσε δύτης που έφθασε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα.

Απαρηγόρητος ο πατέρας του μίλησε για τη φρίκη που έζησε, βλέποντας τον γιο του να δολοφονείται από τον καρχαρία στο αιγυπτιακό θέρετρο καθώς φώναζε: «Μπαμπά, σώσε με!». Ο Γιούρι Ποπόφ αναγκάστηκε να παρακολουθεί αβοήθητος από την ακτή καθώς το αρπακτικό ταρακουνούσε τον γιο του Βλαντιμίρ, πριν τον σύρει κάτω από το νερό.

Οι παραθεριστές έβγαιναν από το νερό καθώς τρομοκρατημένοι θεατές φώναζαν στον Βλαντιμίρ να κολυμπήσει μακριά από τον καρχαρία πριν τον καταβροχθίσει μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια, ο καρχαρίας-τίγρης πιάστηκε και σύρθηκε στη στεριά με βάρκα πριν σκοτωθεί.

«Πήγαμε στην παραλία για να χαλαρώσουμε», είπε ο Ποπόφ με καταγωγή από τη Ρωσία, στο μέσο ενημέρωσης 112. «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από καρχαρία, όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα». Ο τραγικός πατέρας είπε ότι δεν υπήρχαν μέλη της οικογένειας κοντά στον γιο του για να βοηθήσουν στο νερό, αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η κοπέλα του 23χρονου κατάφερε να διαφύγει από την επίθεση.

«Τι είδους βοήθεια μπορεί να δώσει κανείς; Αυτή η μηχανή κοπής κρέατος έδρασε σε 20 δευτερόλεπτα, απλώς τον έσυρε κάτω από το νερό», είπε συντετριμμένος. Και πρόσθεσε «Αυτή είναι μια απολύτως τραγική σύμπτωση, γιατί είναι μια ασφαλής παραλία. Υπάρχουν πλοία και γιοτ τριγύρω. Δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτα εκεί. Συνήθως επιτίθενται σε άγριες παραλίες. Είναι απλώς ένα είδος κακοτυχίας ».

Ο Βλαντιμίρ ζούσε με τον πατέρα του στην Αίγυπτο για αρκετούς μήνες πριν από τη φρικτή επίθεση. Ο Ποπόφ είπε ότι θα αποτεφρώσει τον γιο του και θα επιστρέψει τις στάχτες του στην πατρίδα τους τη Ρωσία. Βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τον καρχαρία-τίγρη να πιάνεται και να σύρεται στη στεριά από μια βάρκα μετά την επίθεση.

Οι αιγυπτιακές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο καρχαρίας έχει παραδοθεί για έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συμπεριφοράς του και να εντοπιστεί εάν το ζώο σχετίζεται με κάποιο που «προκάλεσε πολλά προηγούμενα ατυχήματα». Το βίντεο που τραβήχτηκε από τρομοκρατημένους θεατές δείχνει τον Βλαντιμίρ να φωνάζει απελπισμένα «Μπαμπά, Μπαμπά» καθώς το αρπακτικό τον έκανε κύκλο στο νερό πριν εξαπολύσει την επίθεση.