ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν μαζί με Εμινέ, Φιντάν και υπουργό Φυσικών Πόρων

Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν μαζί με Εμινέ, Φιντάν και υπουργό Φυσικών Πόρων

Λίγο πριν από τις 13.10 έφτασε στα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, Μεταφορών και Φυσικών Πόρων.

Παράνομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική όλων των εκλεγμένων ηγετών της Τουρκίας να πραγματοποιούν τον πρώτο τους ταξίδι μετά την εκλογή τους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε λίγο πριν τις από τις 13.10 έφτασε με τον προεδρικό αεροσκάφος. Μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ κατέβηκαν από το αεροσκάφος.

Στην επίσκεψη, συνοδεύεται από μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, Μεταφορών και Φυσικών Πόρων.

Εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας ο κ. Ερντογάν σταμάτησε στην είσοδο του παράνομου αεροδρομίου χαιρέτησε και συνομιλήσει με κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί για να τον υποδεχθεί κρατώντας πανό, καθώς και σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους και του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα μεταβεί αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο κ. Ερντογάν μετέβην κατευθείαν στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψής του θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη.

Οπως αναφέρουν τη Δευτέρα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ερντογάν, θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ψευδοπρόεδρο Ερσίν Τατάρ και θα συζητήσει για τις εξελίξεις στο θέμα της αναγνώρισης των κατεχομένων και για θέματα που αφορούν στην ανατολική Μεσόγειο.

Μετά τα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν, όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ.

Ο Ερντογάν και ο Αλίγιεφ αναμένεται να συζητήσουν μέτρα για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.