ΚΟΣΜΟΣ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Τα πάρτι με τα ημίγυμνα κορίτσια και οι «1.000 και μία νύχτες» στις βίλες του

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Τα πάρτι με τα ημίγυμνα κορίτσια και οι «1.000 και μία νύχτες» στις βίλες του

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έζησε μια έντονη και εκκεντρική ζωή και μάλιστα σε κοινή θέα που θόλωνε τα όρια μεταξύ πολιτικής, εξουσίας και σεξ. Τα περίφημα bunga buna πάρτι στις βίλες του θα μείνουν στην ιστορία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης ήταν ο μακροβιότερος μεταπολεμικός ηγέτης της χώρας, ωστόσο η θητεία του στιγματίστηκε από σειρά σκανδάλων. Τα πιο διαβόητα, ίσως, ήταν τα πάρτι «Bunga Bunga» στα οποία συμμετείχαν εξωτικές χορεύτριες, ανήλικα κορίτσια και ανερχόμενες στάρλετ που ονειρεύονταν να χτίσουν με τη βοήθειά του καριέρα στην τηλεόραση.

Τι είναι το σεξ πάρτι Bunga Bunga;

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η φήμη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως οξυδερκής επιχειρηματίας συναγωνιζόταν με τη φήμη του ως playboy. Οι ειδήσεις για την άσεμνη συμπεριφορά, τα σεξουαλικά πάρτι και τις περιπτύξεις με ανήλικες ιερόδουλες έγιναν σύντομα πρωτοσέλιδα στα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο.

Πρώην καλεσμένοι και γνωστοί του «Καβαλιέρε» ισχυρίστηκαν ότι παρακολούθησαν άγριες βραδιές γεμάτες με όργια, γυναίκες στρίπερ και ξέφρενους χορούς.Τα «πάρτι της ακολασίας» φέρεται να γίνονταν κατά κύριο λόγο στην πολυτελή του βίλα στο Άρκορε, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο ίδιος ο όρος «Bunga Bunga» επινοήθηκε μετά από τα γεγονότα ενός περίεργου τελετουργικού που λάμβανε χώρα κατά τη διάρκεια αυτών των πάρτι.

Ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι γυναίκες έκαναν ερωτικούς χορούς και σεξουαλικές πράξεις στον Σίλβιο και τους καλεσμένους του. Λέγεται ότι ήταν «ένα είδος υποβρύχιου οργίου όπου γυμνές νεαρές γυναίκες φέρεται να περικύκλωναν τον γυμνό οικοδεσπότη ή/και τους φίλους του στην πισίνα του» σε ένα είδος αφρικανικού τελετουργικού που εκτελούνταν για άνδρες θεατές.

Στις νύχτες διασκέδασης λέγεται ότι συμμετείχαν επίδοξα μοντέλα και ηθοποιοί που μερικές φορές αναφέρονται ως «τα κορίτσια του Μπερλουσκόνι» ή «showgirls». Σύντομα ωστόσο τα πράγματα ξέφυγαν, καθώς το 2010 ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε αρχικά ότι πλήρωσε μια 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια για σεξ, την Καρίμα ελ Μαχρούγκ, ή «Ρούμπι καρδιοκλέφτρα»

Η είδηση εγκαινίασε μία μακρά δικαστικής διαμάχη, έφερε στο φως άβολες και αμήχανες λεπτομέρειες της ιδιωτικής του ζωής και στιγμάτισε τη φήμη του.

Ποια ήταν η «Ρούμπι η καρδιοκλέφτρα»;

Η Kαρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν η έφηβη χορεύτρια της κοιλιάς ακριβώς στο επίκεντρο του δημόσιου σκανδάλου που ξεκίνησε το 2010. Η μαροκινής καταγωγής χορεύτρια κλαμπ, η οποία ήταν 17 ετών τότε, λέγεται ότι πληρωνόταν για σεξ από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό.

Η Kαρίμα, γνωστή και με το καλλιτεχνικό όνομα «Ruby Rubacuori» (Ιταλικά για το τη Ρούμπι καρδιοκλέφτρα)- μνημονεύεται ιδιαίτερα για τον ρόλο της στα ροζ πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπου οι γυναίκες πληρώνονταν για να γδυθούν και να χορέψουν σαγηνευτικά.

Η είδηση ήρθε για πρώτη φορά στο φως όταν αστυνομικοί φέρεται να συνέλαβαν την Καρίμα για κλοπή 3.000 ευρώ. Η αστυνομία άρχισε να υποψιάζεται όταν συνειδητοποίησε ότι η Καρίμα δεν είχε νόμιμα έγγραφα ή έγγραφα ταυτότητας. Και παρόλο που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρισκόταν στο Παρίσι εκείνη την περίοδο, πίεσε έναν ανώτατο αρχηγό της αστυνομίας για την απελευθέρωσή της, ισχυριζόμενος ότι ήταν ανιψιά του τότε προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

H Kαρίμα Ελ ΜαχρούγκΑΡ

Μετά από περαιτέρω έρευνα από τις αρχές, το 2011 ο Σίλβιο κατηγορήθηκε για φερόμενη κατάχρηση εξουσίας επειδή χρησιμοποίησε τις πολιτικές του διασυνδέσεις για την απελευθέρωσή της. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν επίσης ότι η χορεύτρια πληρώθηκε για να περάσει τη νύχτα μαζί του - έναν ισχυρισμό που και τα δύο μέρη συνέχισαν να αρνούνται μέχρι το θάνατό του.

Η Καρίμα επιμένει ότι δεν συνέβη τίποτα μεταξύ εκείνης και του πολιτικού, αλλά αποκάλυψε ότι της έδωσε χρήματα, κοσμήματα και ένα αυτοκίνητο για να παρευρεθεί στα πάρτι που διοργάνωσε στη βίλα του. Εάν κρινόταν ένοχος για τις κατηγορίες, ο Σίλβιο θα αντιμετώπιζε συνολικά 15 χρόνια φυλάκισης - τρία για πληρωμή για σεξ ανηλίκων και 12 για κατάχρηση εξουσίας.

Πώς επηρέασαν την εικόνα του τα σεξ πάρτι Bunga Bunga;

Το 2011, ενώ ο Σίλβιο τέθηκε υπό ποινική έρευνα, η δημοσιογραφική ομάδα του ανέλαβε τη δουλειά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ως «παράλογους και αβάσιμους». Στην Ιταλία, τα μετρητά για σεξ με ανήλικο τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως τρία χρόνια, ενώ ο εκβιασμός που διαπράττεται από δημόσιο υπάλληλο επισύρει βαρύτερη ποινή έως και 12 ετών.

Παρά τις δημόσιες αρνήσεις του επιχειρηματία, το 2013 κρίθηκε ένοχος για πληρωμή για σεξ με την ανήλικη Καρίμα καθώς και για κατάχρηση εξουσίας. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση και σύμφωνα με πληροφορίες του απαγόρευσαν ισόβια τις δημόσιες θέσεις.

Ωστόσο, ένα εφετείο έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι ήξερε ότι η έφηβη χορεύτρια ήταν ανήλικη ή ότι είχε γίνει εκβιασμός από τον Σίλβιο. Και μέχρι το 2014, είχαν ανατραπεί όλες οι κατηγορίες εναντίον του. Ο διάσημος χαρακτήρας, ο οποίος κάποτε συνέκρινε τον εαυτό του με τον «Ιησού», συνέχισε ωστόσο να μαστίζεται από φήμες για διαφθορά.

Το 2017, φέρεται να κατηγορήθηκε για δωροδοκία μαρτύρων με σχεδόν 9 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να τους φιμώσει σχετικά με τις κατηγορίες ότι πλήρωνε ανήλικες γυναίκες για σεξ. Οι κατηγορίες ολοκληρώθηκαν μόλις τον Φεβρουάριο του 2023 μετά την αθώωσή του.

Ο Μπερλουσκόνι άσκησε τεράστια επιρροή μέσω της μιντιακής αυτοκρατορίας του, την ιδιοκτησία γνωστών ποδοσφαιρικών συλλόγων και υπήρξε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιταλίας για χρόνια. Παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε με λευχαιμία, ήταν ενεργός στην πολιτική μέχρι το τέλος ως γερουσιαστής και εταίρος στη δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Καθώς ο Μπερλουσκόνι μεγάλωνε, κάποιοι χλεύαζαν το αιώνιο μαύρισμα, τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και τις πανταχού παρούσες φίλες του που ήταν δεκαετίες νεότερες. Για πολλά χρόνια όμως ο Μπερλουσκόνι έμοιαζε «ανέγγιχτος» παρά τα προσωπικά σκάνδαλα.

Για τους θαυμαστές, ο τρεις φορές πρωθυπουργός ήταν ένας ικανός και χαρισματικός πολιτικός που προσπάθησε να ανυψώσει την Ιταλία στην παγκόσμια σκηνή. Για τους επικριτές, ήταν ένας φοροφυγάς playboy που χρησιμοποίησε την τεράστια αυτοκρατορία του για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του για να προστατεύσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.