ΚΟΣΜΟΣ

Γιόν Βόιτ: Στην Αθήνα ο πατέρας της Αντζελίνα Τζολί - Έφαγε σουβλάκια και φωτογραφήθηκε ευδιάθετος

O Γιον Βόιτ
O Γιον Βόιτ
Α.Ρ

Ο πατέρας της Aντζελίνα Τζολί, ο διάσημος ηθοποιός Γιον Βόιτ εθεάθη να τρώει σουβλάκια στην Αθήνα

Η φιγούρα του ηλικιωμένου κυρίου που εμφανίστηκε σε εστιατόριο χθες το απόγευμα δεν πέρασε απαρατήρητη στην πλατεία Χαλεπά των άνω Πατησιων, καθώς κάποιοι αναγνώρισαν τον 84χρονο Γιον Βόιτ, έναν «παλιό» σταρ του Χόλιγουντ που για τη νεότερη γενιά είναι γνωστός ως ο πατέρας της Αντζελίνα. Τζολί.

Τον συνόδευε ένας φίλος του, και κάθισε να απολαύσει... τι άλλο, παραδοσιακά σουβλάκια. Ο πατέρας της Τζολί απόλαυσε το γεύμα του, εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος και φωτογραφήθηκε με εργαζόμενους του εστιατορίου. Άγνωστος παραμένει ο λόγος της επίσκεψής του στην Αθήνα, αν δηλαδή βρέθηκε στη χώρα μας για επαγγελματικούς λόγους ή για διακοπές.

Ο Βόιτ έχει τιμηθεί με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του 1978 Ο Γυρισμός (Coming Home) όπου εμφανίστηκε στο πλευρό της Τζέιν Φόντα και με τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Είναι επίσης πατέρας του ηθοποιού Τζέιμς Χέβεν. Έγινε γνωστός στο τέλος της δεκαετίας του '60 με την ερμηνεία του στην ταινία του Τζον Σλέσιντζερ Ο Καουμπόι του Μεσονυχτίου (Midnight Cowboy, 1969), όπου υποδύθηκε, στο πλευρό του Ντάστιν Χόφμαν, έναν άνδρα από την επαρχία που προσπαθεί να γίνει ζιγκολό.

Κατά τη δεκαετία του '70 έγινε διάσημος στο Χόλιγουντ με τις ερμηνείες του στις ταινίες: «Όταν Ξέσπασε η Βία» (Deliverance, 1972) όπου ερμήνευσε το ρόλο ενός επιχειρηματία , «Απόρρητος Φάκελος Οντέσσα» (The Odessa File, 1974), όπου εμφανίστηκε στο ρόλο ενός Γερμανού δημοσιογράφου που προσπαθεί να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα νεο-ναζί και Ο Πρώταθλητής (The Champ, 1979) όπου εμφανίστηκε στο ρόλο ενός απένταρου πρώην πυγμάχου που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να μεγαλώσει το γιο του.