ΚΟΣΜΟΣ

Ανεπηρέαστος ο Ντόναλντ Τραμπ – Δήλωσε αθώος και κέρασε φαγητό σε κουβανέζικο εστιατόριο

Ανεπηρέαστος ο Ντόναλντ Τραμπ – Δήλωσε αθώος και κέρασε φαγητό σε κουβανέζικο εστιατόριο
AP Photo

Στάση για φαγητό έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά την αποχώρησή του από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι. Με αφορμή τα γενέθλιά του του κέρασε τους θαμώνες γνωστού εστιατορίου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλτ Τραμπ σταμάτησε με την αυτοκινητοπομπή του στο διάσημο κουβανέζικο εστιατόριο «Cafe Versailles» στη «Μικρή Αβάνα».

Οι θαμώνες που βρίσκονταν εκεί τραγούδησαν το «Happy Birthday», καθώς ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει γενέθλια σήμερα Τετάρτη, 14 Ιουνίου.

Λίγο νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει αθώος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις κατηγορίες για την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων εθνικής ασφαλείας μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

«Αναμφίβολα δηλώνουμε αθώοι», είπε ο συνήγορός του Τοντ Μπλανς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που δεν μεταδόθηκε απευθείας, αφού δεν επιτράπηκαν οι κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή να απαιτηθεί καταβολή χρηματικής εγγύησης. Η αυτοκινητοπομπή του εγκατέλειψε το δικαστικό μέγαρο λίγα λεπτά πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος), ενώ υποστηρικτές του φώναζαν συνθήματα όπως «Αγαπούμε τον Τραμπ» και τον επευφημούσαν.

Οι ειδικοί προβλέπουν μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα, ο οποίος φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι ενορχηστρώνει την ομοσπονδιακή υπόθεση για να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.