ΚΟΣΜΟΣ

Mπερλουσκόνι: Ποια είναι η μυστηριώδης πρώτη του σύζυγος - Το συγκινητικό «αντίο» της Κάρλα Ελβίρα

Mπερλουσκόνι: Ποια είναι η μυστηριώδης πρώτη του σύζυγος - Το συγκινητικό «αντίο» της Κάρλα Ελβίρα

Η Κάρλα Ελβίρα Νταλ'Όλιο είναι η πρώτη σύζυγος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Γνωρίστηκαν σε μία στάση λεωφορείου, απέκτησαν δύο παιδιά και εκείνη έμεινε διακριτική μέχρι το τέλος, αποφεύγοντας να μιλάει δημόσια για τον πρώην σύζυγό της

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Κάρλα Ελβίρα Νταλ'Όλιο παντρεύτηκαν το 1965 και έμειναν μαζί μέχρι το 1985. Εξαιρετικά συγκρατημένη δεν μίλησε σχεδόν ποτέ δημόσια για το γάμο τους ακόμη και μετά το διαζύγιο και πολύ λίγες φωτογραφίες της κυκλοφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο αποχαιρετισμός της στη νεκρολογία που εμφανίστηκε στην Corriere della Sera πάνω από όλους τους άλλους είναι απο τα λιγοστά δημόσια λόγια που αποδίδονται στην Κάρλα Ελβίρα γενικά αλλά και ειδικότερα, από τότε που παντρεύτηκε τον «Καβαλιέρε»

«Αγαπητέ Σίλβιο, ήσουν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός πατέρας για τα παιδιά μας. Θα θυμάμαι πάντα την ομορφιά των χρόνων που περάσαμε μαζί. Μια μεγάλη αγκαλιά». Υπάρχει στοργή και κομψότητα, στα λόγια που επέλεξε για να αποχαιρετήσει τον πατέρα των δύο παιδιών της.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημείωνε ότι η Κάρλα ήταν μια «υπέροχη κυρία και τέλεια μητέρα» ακριβώς επειδή «συμπεριφερόταν πάντα με υποδειγματική διακριτικότητα ακόμα και μετά το διαζύγιο. Ήταν ένα κομπλιμέντο, με το οποίο πιθανότατα ήθελε να τονίσει τη διαφορά με τη δεύτερη σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο, υπονοώντας ότι το τελευταίο διαζύγιο ήταν πιο οδυνηρό, λόγω της αναταραχής που προκάλεσαν οι δηλώσεις της και οι αιχμές της για την αδυναμία του στα νεαρά κορίτσια.

Η Κάρλα Ελβίρα Νταλ'Όλιο γεννημένη στις 12 Σεπτεμβρίου 1940, είναι από τη Μάντοβα της Λομβαρδίας, όταν γνώρισε όμως τον Σίλβιο ζούσε πλέον στην ενδοχώρα του Μιλάνου. Ηταν 1964, στην πλατεία μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και η Κάρλα ήταν μια 24χρονη μελαχρινή και μικροκαμωμένη κοπέλα που περίμενε το τραμ. Ο Μπερλουσκόνι ήταν 29 ετών και ένας ήδη πολλά υποσχόμενος εργολάβος οικοδομής. Πέρασε, σταμάτησε της συστήθηκε και λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκαν.

Ο γάμος έγινε στις 6 Μαρτίου του 1965 με την Κάρλα να φορά ένα λευκό δαντελένιο φόρεμα με μακριά μανίκια και ψηλή λαιμόκοψη. Η φωτογραφία θα μείνει στο οικογενειακό άλμπουμ για δεκαετίες, θα κυκλοφορήσει όμως τη δεκαετία του '90 σίγουρα όχι από την ίδια. Οι δύο σύζυγοι απέκτησαν δύο παιδιά τη Μαρίνα το 1966 και τον Πιερ Σίλβιο το 1969.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Σίλβιο άρχισε να εμφανίζεται στις εφημερίδες με πορτρέτα που αφηγούνταν την άνοδό του ανάμεσα στην κατασκευή και την ιδιωτική τηλεόραση, ενώ πόζαρε στη βίλα που είχε αγοράσει στο Arcore και ήταν επιπλωμένη με πολύτιμα αναμνηστικά του δέκατου όγδοου αιώνα. Μαζί του, στο σπίτι και στο πάρκο, τα δύο του παιδιά, αλλά ποτέ η Κάρλα.

Ελάχιστες φωτογραφίες της κυκλοφόρησαν έκτοτε. Και δεν μίλησε ποτέ για εκείνον μετά τον χωρισμό τους ο οποίος πρέπει να ήταν οδυνηρός: δεν είναι μυστικό ότι ο Σίλβιο ήταν ακόμα παντρεμένος μαζί της όταν ερωτεύθηκε την ηθοποιό Βερόνικα Λάριο. Ωστόσο, δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά με τους όρους του πρώτου διαζυγίου. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι η Κάρλα είχε λάβει γενναιόδωρη διατροφή και φρόντισε να μην ενοχλήσει ποτέ δημόσια τον πρώην σύζυγό της.

Έκτοτε, η πρώτη σύζυγος του Μπερλουσκόνι ζει κυρίως στο Λονδίνο,καταφέρνοντας να αποφεύγει φωτογραφίες, ειδήσεις και κουτσομπολιά. Εμφανίστηκε μια φορά πριν από περίπου δέκα χρόνια στη Γαλλική Ριβιέρα, με τους παπαράτσι να τη φωτογραφίζουν σε ένα γιοτ με τα δύο της παιδιά. Έκανε σύνθημα της ζωής της «μην παραπονιέσαι ποτέ, μην εξηγείς, μη δίνεις εξηγήσεις. Το πολύ, πες αντίο». Μία κοσμοθεωρία αντίθετη σε σύγκριση με εκείνη της Βερόνικα Λάριο, η οποία δεν εξέφρασε ούτε δημόσια συλλυπητήρια, ούτε μηνύματα, ούτε αποχαιρέτησε τον πρώην σύζυγό της.