ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστικό για τις τέλειες τηγανητές πατάτες - Ο ρόλος της... βαρύτητας

Το μυστικό για τις τέλειες τηγανητές πατάτες - Ο ρόλος της... βαρύτητας

Πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το βασικό μυστικό για το τέλειο τηγάνισμα στις τηγανητές πατάτες ώστε να είναι και τραγανές αλλά και πολύ νόστιμες.

Κι αν κάποιοι θεωρούν πως γνωρίζουν την απάντηση, μάλλον θα διαψευσθούν από τα όσα αναφέρει ο... Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Συγκεκριμένα, το μυστικό για τις καλύτερες τηγανητές πατάτες δεν έχει να κάνει με το λάδι, το σκεύος ή τον χρόνο τηγανίσματος, αλλά… με την βαρύτητα.

Όπως προέκυψε από έρευνα του 2014 οι καλύτερες συνθήκες για να τηγανιστούν οι πατάτες είναι σε βαρύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Γης.

Μάλιστα, ο μοναδικός πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα με βαρύτητα τρεις φορές μεγαλύτερης από αυτής της Γης είναι ο Δίας.

Τηγανίζονται και σε μηδενική βαρύτητα;

Όπως αποκαλύπτει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος οι καλύτερες τηγανητές πατάτες τηγανίζονται και σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας!

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στο Twitter φαίνεται πόσο δύσκολο είναι να τηγανίσεις πατάτες στο διάστημα, ωστόσο είναι εφικτό!

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις αποστολές μας στη Σελήνη και στον Άρη, θα χαρείτε να ακούσετε ότι ένα αγαπημένο μας φαγητό, οι πατάτες τηγανητές, δεν είναι απρόσιτες» γράφει η ανάρτηση.