ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με το υποβρύχιο Titan: Ποιοι είναι οι πέντε επιβάτες που αγνοούνται

Πέντε άνδρες αγνοούνται στο υποβρύχιο Titan
Πέντε άνδρες αγνοούνται στο υποβρύχιο Titan

Το οξυγόνο στο τουριστικό υποβρύχιο με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού θα τελειώσει την Πέμπτης (23/6) σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Ποιοί ειναι οι επιβαίνοντες που αγνοούνται

Η OceanGate Expeditions επιβεβαίωσε ότι ένα από τα υποβρύχια της είχε χαθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν το υποβρύχιο Titan που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού και σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει οξυγόνο μέχρι την Πέμπτη (23/6)

Ένας δισεκατομμυριούχος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας Γάλλος πιλότος υποβρυχίων και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξερεύνησης πιστεύεται ότι είναι τρία από τα άτομα που επέβαιναν στο κάφος που χάθηκε. Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη. Αλλά οι διασώστες φοβούνται ότι το υποβρύχιο μπορεί να έχει λίγες ακόμη ώρες στην καλύτερη περίπτωση πριν αποτύχουν τα συστήματα υποστήριξης για το πλήρωμα.

Πέντε άτομα επέβαιναν στο υποβρύχιο τη στιγμή που έχασε επαφή, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή. Ο Χάμις Χάρντινγκ 58, ετών ένας δισεκατομμυριούχος στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώθηκε ως ένας από τους επιβάτες, από τον θετό του γιό Brian Szasz, ο οποίος είπε στο Facebook ότι ο θετός πατέρας του ήταν στις «σκέψεις και τις προσευχές» του.

Σύμφωνα με το Sky News και το BBC στο υποβρύχιο στο πλοίο επέβαιναν επίσης ο 73χρονος Γάλλος πιλότος υποβρυχίων, Πολ Ανρί Ναρζολέ, και ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, Στόκτον Ρας.

Δύο Πακιστανοί, ο Σεχζάντα Νταβούντ και ο γιος του Σουλεμάν, επέβαιναν επίσης στην αποστολή των πέντε ατόμων, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οικογένεια. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την ανησυχία που δείχνουν οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας και θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να προσευχηθούν για την ασφάλειά τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Νταβούντ είναι διαχειριστής του Ινστιτούτου SETI, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα την Καλιφόρνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού.