ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Ο δικηγόρος - εξερευνητής που ακύρωσε το ταξίδι και σώθηκε

O Ντέιβιντ Κονκάνον
O Ντέιβιντ Κονκάνον

Ο Ντέιβιντ Κόνκανον δικηγόρος και εξερευνητής που ξεκίνησε τις καταδύσεις σε ηλικία 14 ετών είχε δηλώσει συμμετοχή για το ταξίδι στα χνάρια του Τιτανικού με το χαμένο σκάφος - αλλά έπρεπε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή

Ένας δικηγόρος με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας στην αυτόνομη κατάδυση είχε τύχη βουνό όπως αποδεικνύεται καθώς επρόκειτο να ταξιδέψει με το υποβρύχιο Titan που χάθηκε στα βάθη τού Ατλαντικού.

Ο σύμβουλος της OceanGate Expeditions, Ντέιβιντ Κόνκανον, δικηγόρος και εξερευνητής που ξεκίνησε τις καταδύσεις σε ηλικία 14 ετών, από το τέλος της δεκαετίας του 1980 έγινε «ναυαγός του Νιου Τζέρσεϊ» εξερευνώντας πολλά ναυάγια.

Σε ανάρτηση στο Facebook, ο λάτρης της περιπέτειας είπε ότι επρόκειτο να συμμετάσχει στο ταξίδι, αλλά έπρεπε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή για να ασχοληθεί με «ένα άλλο επείγον θέμα πελάτη». Είπε ότι «συμφώνησε αμέσως» όταν τον κάλεσαν και του ζήτησαν να παράσχει βοήθεια για τις προσπάθειες ανάκαμψης.

Ωστόσο, προέτρεψε όσους ανησυχούν για την ευημερία του ίδιου και των αγνοουμένων επιβατών του «Τιτάνα να σταματήσουν να στέλνουν μηνύματα και να επιστρατεύουν όλες τις άλλες μορφές επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου».

«Εμπλέκεστε σε πιο σημαντικές επικοινωνίες που πρέπει να γίνουν για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια. Ευχαριστώ! Ντέιβιντ», έγραψε.