ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φρικτό αυτό που συνέβη» στα ανοικτά της Πύλου

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φρικτό αυτό που συνέβη» στα ανοικτά της Πύλου

Την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για το μεταναστευτικό υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Είναι φρικτό αυτό που συνέβη» ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ερωτηθείσα για το ναυάγιο έξω από την Πύλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, ανακοίνωσε 15 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό, ενώ τόνισε ότι «τo μέγεθος των προκλήσεων» σήμερα «απαιτεί από εμάς να δώσουμε επείγουσες και γρήγορες απαντήσεις», καθώς έκανε λόγο για την ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά με τη γειτονιά μας για να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να σταθεροποιήσουμε αυτές τις χώρες», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας «επομένως χρειαζόμαστε πρόσθετο προϋπολογισμό για Σύρους πρόσφυγες στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία… Για τη νότια διαδρομή μετανάστευσης, για τα δυτικά Βαλκάνια για τους εταίρους σε όλο τον κόσμο στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές και για να διατηρήσουμε την ικανότητά μας για αντίδραση στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ