ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Αυτοκτόνησε διάσημος ποπ σταρ δύο χρόνια μετά την απάτη με τον καρκίνο

kpop
Αρχείου AP

Νότια Κορέα: Ο 33χρονος μετά την αποκάλυψη είχε αποσυρθεί από τη μουσική σκηνή και εργαζόταν σε εστιατόριο

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο διάσημος Νοτιοκορεάτης ποπ σταρ Τσόι Σουνγκ-μπονγκ σε ηλικία 33 ετών, δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι είπε ψέματα πως πάσχει από καρκίνο.

Ο σταρ της ποπ έγινε γνωστός στο Korea's Got Talent το 2011 και αργότερα υπέγραψε δισκογραφική συμφωνία με την Bong Bong Company.

Ο Τσόι είχε παρακαλέσει τα εκατομμύρια των θαυμαστών του να δωρίσουν μετρητά, τα οποία, όπως είπε, θα τον βοηθούσαν να αντέξει οικονομικά τη θεραπεία για τη διάγνωσή του.

Ο Τσόι ισχυρίστηκε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου, καρκίνο του θυρεοειδούς και καρκίνο του προστάτη.

Η απάτη αποκαλύψθηκε και ο τραγουδιστής συνελήφθη. Αφού ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές του, υποσχέθηκε να επιστρέψει όλες τις δωρεές.

Μετά την αποκάλυψη, εγκατέλειψε τη μουσική του καριέρα και ξεκίνησε μια νέα ζωή δουλεύοντας σε ένα εστιατόριο.

Πριν αυτοκτονήσει, ο Τσόι δημοσίευσε ένα σημείωμα στο κανάλι του στο YouTube μια μέρα πριν από το θάνατό του όπου ζήτησε συγγνώμη για τα «ανόητα λάθη» του, λέγοντας πως έπρεπε «να ξεπληρώσει τις αμαρτίες του με τη ζωή του».

Μετά την εμφάνισή του στο Korea's Got Talent, το κλιπ του YouTube με την ερμηνεία του στο σόου έγινε viral και προβλήθηκε πάνω από 21 εκατομμύρια φορές, με αστέρες της K-pop όπως οι BoA και Jung-Hwa Um να το προωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.