ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία – Έκρηξη στο Παρίσι: Ένας αγνοούμενος και έξι τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Γαλλία – Έκρηξη στο Παρίσι: Ένας αγνοούμενος και έξι τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
AP.

Ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται μετά την έκρηξη που διέλυσε κτήριο στο κέντρο του Παρισιού, ενώ, έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μερικές ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε χθες το απόγευμα (21/06) τη συνοικία Βαλ–ντε–Γκρας, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού, προκαλώντας τη μερική κατάρρευση ενός κτηρίου και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, κάτοικοι και καταστηματάρχες αγωνιούν για την ασφάλειά τους.

Παράλληλα, εξακολουθεί να αγνοείται ένα άτομο μετά την έκρηξη που διέλυσε κτήριο στο κέντρο του Παρισιού, ενώ, έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι περίπου 50 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη και την κατάρρευση του κτηρίου στην οδό Σαν Ζακ, που ενδεχομένως προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

«Μεταξύ των δύο ανθρώπων που αναζητούνταν στα συντρίμμια, αποδείχθηκε ότι ο ένας είχε ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο», ανέφερε η εισαγγελία. «Η αναζήτηση συνεχίζεται για τον δεύτερο», προσέθεσε, προειδοποιώντας ότι «αυτοί οι αριθμοί μπορεί ακόμη να αλλάξουν».

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο 5ο διαμέρισμα της πόλης, κοντά στους Κήπους του Λουξεμβούργου και την άκρη της συνοικίας Λατέν, κορυφαίας τουριστικής περιοχής της γαλλικής πρωτεύουσας. Το ωστικό κύμα έσπασε παράθυρα σε απόσταση έως και 400 μέτρων μακριά. Ακόμη, προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και ακολούθησε κατάρρευση του κτηρίου που στεγάζει μία ιδιωτική σχολή μόδας που ονομάζεται Paris American Academy.

Οι αίθουσες διδασκαλίας ήταν άδειες εκείνη τη στιγμή, επειδή οι σπουδαστές παρακολουθούσαν μία επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, σύμφωνα με τη μητέρα ενός από τους σπουδαστές, που έγραψε στον λογαριασμό της σχολής στα κοινωνικά δίκτυα.

Περίπου 70 πυροσβεστικά οχήματα και 270 πυροσβέστες έδωσαν «μάχη» με την πυρκαγιά προτού αυτή περιορισθεί. Σήμερα (22/06), ο κλοιός ασφαλείας είχε μειωθεί, επιτρέποντας στους δημοσιογράφους και τους θεατές να πλησιάσουν περισσότερο μπροστά από το κτήριο, ακριβώς απέναντι από το στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ–ντε–Γκρας. Μονάχα μία μάνικα εξακολουθούσε να ψεκάζει σποραδικά τα απομεινάρια του κτηρίου, ενώ, ορισμένα από τα κοντινά καταστήματα άνοιξαν ξανά.

Σχετικές ειδήσεις