ΚΟΣΜΟΣ

Wagner: «Δύσκολη η κατάσταση» λέει ο δήμαρχος της Μόσχας – Αργία τη Δευτέρα

Wagner: «Δύσκολη η κατάσταση» λέει ο δήμαρχος της Μόσχας – Αργία τη Δευτέρα

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Ρωσία, μετά την ανταρσία του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος κατά δήλωσή του μπήκε στη Ρωσία μαζί με τα στρατεύματά του με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία «έτοιμος να πεθάνει μαζί με τους 25.000 άνδρες του για ν` απελευθερώσει τον ρωσικό λαό».

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, χαρακτήρισε την κατάσταση δύσκολη και αποφάσισε να κηρύξει τη Δευτέρα μη εργάσιμη ημέρα στη Μόσχα - με εξαίρεση τις αρχές και τις επιχειρήσεις συνεχούς κύκλου, την αμυντική βιομηχανία και τις υπηρεσίες της πόλης.

Νωρίτερα, ο Σομπιάνιν ανακοίνωσε στο Telegram πως από το πρωί της 24ης Ιουνίου τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν ενισχυθεί. Η εφημερίδα «Bedomosti» αναφέρει πως ένοπλοι αστυνομικοί συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4 που οδηγεί από τον νότο στη Μόσχα και διασχίζουν μισθοφόροι της Wagner. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας τοποθετούνται πυροβόλα.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές αρχές προσφέρουν αμνηστία σε μαχητές της Wagner, εφόσον παραδοθούν.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλούμενο Ρώσο νομοθέτη αναφέρει ότι στους μαχητές της Wagner θα προσφερθεί αμνηστία με την προϋπόθεση ότι θα παραδοθούν το συντομότερο δυνατό. Τον ισχυρισμό επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Reuters.