ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Σκύλος δαγκώνει ανυποψίαστη τουρίστρια που κάνει ηλιοθεραπεία – Βίντεο

Αυστραλία: Σκύλος δαγκώνει ανυποψίαστη τουρίστρια που κάνει ηλιοθεραπεία – Βίντεο
AP, φωτογραφία αρχείου.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα πετάχθηκε στον αέρα, ενώ, ο σκύλος δεν φάνηκε να ταράζεται… καθόλου.

Πλάνα του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστήμης του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, απαθανατίζουν τη στιγμή που μία τουρίστρια δέχεται επίθεση από έναν σκύλο, ενώ έκανε ηλιοθεραπεία. Η τρομοκρατημένη γυναίκα πετάχθηκε πάνω, ενώ το ντίνγκο δεν φάνηκε να ταράζεται… καθόλου.

Τα ντίνγκο έχουν κατέβει στις παραλίες του νησιού K’gari της Αυστραλίας και κινούνται ανάμεσα στους παραθεριστές. Με αυτό το βίντεο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Επιστήμης θέλησε να προειδοποιήσει τους πολίτες για τον κίνδυνο από τα άγρια ζώα.

Το Ντίνγκο είναι σαρκοφάγο θηλαστικό. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα είδος άγριου σκύλου που ζει στην Αυστραλία και φέρει πανάρχαια χαρακτηριστικά, τα οποία το συνδέουν με τα πρωτόγονα σκυλιά και τον λύκο και το διαφοροποιούν από τον κατοικίδιο σκύλο. Το μήκος του σώματός του φθάνει τα 1,30 μέτρα, ενώ το ύψος του, τα 60 εκατοστά.

Τα ντίνγκο ζουν και κυνηγούν σε αγέλες. Τρέφονται με μικρά θηλαστικά, κατοικίδια ζώα και πουλερικά, τρωκτικά, ερπετά, ακόμα και με έντομα, ενώ, παλαιότερα κυνηγούσαν και καγκουρό. Την περασμένη Παρασκευή, ένα ντίνγκο επιτέθηκε και σε ένα 10άχρονο αγόρι και το έσυρε μέσα στο νερό. Το παιδί σώθηκε χάρη στην επέμβαση της 12άχρονης αδελφής του.

Το ντίνγκο ήταν συνηθισμένο στη συναναστροφή με τους ανθρώπους και δεν φάνηκε να δείχνει κανενός είδους επιφυλακτικότητα, σύμφωνα με αξιωματούχο. Οι δασοφύλακες εικάζουν ότι κάποιος είχε ταΐσει το συγκεκριμένο ζώο, με αποτέλεσμα να μην φοβάται την ανθρώπινη παρουσία. «Το συγκεκριμένο είδος είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, τόσο στα παιδιά, όσο και τους ενήλικες», προειδοποιούν οι αρχές.

Σχετικές ειδήσεις