ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν ΜακΚαν: Θρίλερ με την έρευνα εντοπισμού -Τι έδειξαν τα ευρήματα στο φράγμα της Πορτογαλίας

Μαντλίν ΜακΚαν: Θρίλερ με την έρευνα εντοπισμού -Τι έδειξαν τα ευρήματα στο φράγμα της Πορτογαλίας

Σε αδιέξοδο οι Γερμανοί εισαγγελείς που διερευνούν νέα στοιχεία για την αναζήτηση της Μαντλίν ΜακΚαν - Τι έδειξαν τα ευρήματα στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας

Οι αστυνομικοί πέρασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναλύοντας αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, 30 μίλια από το σημείο που χάθηκε η τρίχρονη Μαντλίν.

Πηγές κοντά στην υπόθεση λένε ότι κανένα από τα αντικείμενα δεν έχει δώσει νέα στοιχεία, αλλά οι αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Μια πηγή είπε στη The Sun Online: «Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αναζήτηση στο φράγμα δεν θα δώσει καμία απάντηση ή νέα στοιχεία. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο ήταν χάσιμο χρόνου, και οι αξιωματικοί της αστυνομίας που συμμετείχαν σε αυτή είναι πραγματικά απογοητευμένοι.
Ήλπιζαν ότι αυτά τα στοιχεία θα παρείχαν νέες στοιχεία που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Αλλά παρά τη χρήση μερικών από τα πιο υψηλής τεχνολογίας κιτ εγκληματολογικών ερευνών, κανένα από τα αντικείμενα δεν έχει αποδειχθεί χρήσιμο».

Να σημειωθεί ότι οι ντετέκτιβ πέρασαν τρεις μέρες ψάχνοντας τη δεξαμενή κοντά στην Πράια ντα Λουζ που ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, 46 ετών, ονόμαζε κάποτε τον «μικρό του παράδεισο».

Η αστυνομία χτένισε στην κυριολεξία μια δασική έκταση και έσκαψε τρύπες κοντά στο απομακρυσμένο φράγμα ώστε να βρει κάποια κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία.