ΚΟΣΜΟΣ

Σοκολάτα από «χρυσάφι» - Στα ύψη η τιμή του κακάο

Σοκολάτα από «χρυσάφι» - Στα ύψη η τιμή του κακάο

Η Ακτή Ελεφαντοστού και η Γκάνα, που μαζί προμηθεύουν περίπου τα δύο τρίτα του συστατικού της σοκολάτας, πρέπει να δημιουργήσουν συστήματα για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα δεν καλλιεργούνται σε αποψιλωμένα εδάφη

Οι Ευρωπαίοι αγοραστές κακάο πρέπει να είναι έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα για το κακάο, προειδοποιεί ο βασικός παραγωγός της Γκάνας.

Η Ακτή Ελεφαντοστού και η Γκάνα, που μαζί προμηθεύουν περίπου τα δύο τρίτα του συστατικού της σοκολάτας, πρέπει να δημιουργήσουν συστήματα για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα δεν καλλιεργούνται σε αποψιλωμένα εδάφη. Οι συγκεκριμένοι κανόνες Θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος αυτού του μήνα, αν και οι εταιρείες έχουν προθεσμία έως το τέλος του 2024 για να συμμορφωθούν.

Σημειώνεται πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο στο Λονδίνο έχουν αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το 2016, καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες πως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενδεχομένως να μειώσουν τις προμήθειες.