ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: Ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνισή της είχε κιτ διάρρηξης κλειδαριών

madelin
ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας όπου παραθέριζε μαζί με την οικογένειά της - λίγες μόλις ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της

Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν είχε ένα κιτ διάρρηξης κλειδαριών που μπορούσε να ξεκλειδώσει οποιαδήποτε πόρτα ασφαλείας, ισχυρίστηκε ένας μάρτυρας.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας όπου παραθέριζε μαζί με την οικογένειά της - λίγες μόλις ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της.

Ο καταδικασμένος για σεξουαλική επίθεση παιδιών Κρίστριαν Μπρίκνερ είναι ο νούμερο ένα ύποπτος. Όπως αποκαλύπτει η κυριακάτικη έκδοσης της The Sun επικαλούμενη μαρτυρία φίλου του, ο Μπρίκνερ καυχιόταν για την εργαλειοθήκη διάρρηξης που θα χρησιμοποιούσε για να «εισβάλει σε παραθεριστικά θέρετρα, ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες για να κλέψει από τους τουρίστες».

Ο μάρτυρας, πρόκειται για το ίδιο άτομο στο οποίο ο Μπρίκνερ φέρεται να ομολόγησε την απαγωγή του κοριτσιού, βρίσκεται υπό την προστασία της γερμανικής αστυνομίας και η εκδοχή που δίνει έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη των πορτογαλικών αρχών ότι ο δράστης της απαγωγής μπήκε από ένα παράθυρό, κι όχι από την πόρτα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο φίλος του.

Η γερμανική αστυνομία φέρεται να εξετάζει σοβαρά την αποκάλυψη και επίσης διερευνά την πιθανότητα ο Μπρίκνερ να χρησιμοποίησε διαλύτη βαφής αυτοκινήτου για να ηρεμήσει το παιδί.

Ο Μπρίκνερ, ένας καταδικασμένος παιδόφιλος που εκτίει ποινή φυλάκισης για βιασμό, κατονομάστηκε δημόσια ως ύποπτος το 2020 για την εξαφάνιση της Μαντλίν και κηρύχθηκε επίσημα ύποπτος πέρυσι. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στην απαγωγή της.

Ο μάρτυρας ωστόσο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι συνάντησε τον Μπρίνκερ ένα χρόνο πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν, είπε ότι βρήκε το κιτ εργαλείων στο σπίτι του υπόπτου, όταν αποφάσισαν με έναν συνεργό του να τον κλέψουν.

Θυμήθηκε ότι είδε διαβατήρια, κάμερες, βαλίτσες και διάφορα αντικείμενα που μετέφεραν οι τουρίστες στην ιδιοκτησία, προσθέτοντας ότι «βρήκε επίσης ένα σετ κλειδαριάς».

Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι κράτησε το κιτ - το οποίο λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «ανοίξει οποιαδήποτε κλειδαριά, συμπεριλαμβανομένων των κλειδαριών ασφαλείας» - και αργότερα το έδωσε στην αστυνομία στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές κοντά στην έρευνα λένε ότι η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι η θεωρία των παραθύρων είναι παραπλανητική.