ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Μυστήριο με τη μοιραία πτώση γιου και μητέρας από πλοίο στη Βαλτική - «Δεν ήταν ατύχημα»

Δανία: Μυστήριο με τη μοιραία πτώση γιου και μητέρας από πλοίο στη Βαλτική - «Δεν ήταν ατύχημα»

Βαλτική: Αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο μιας Πολωνής και του 7χρονου γιου της την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από πτώση των δύο στη θάλασσα από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δρομολογίου που εκτελούσε το πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα το οποίο ταξίδευε από τη Σουηδία στην Πολωνία, με τις Αρχές να θεωρούν πως δεν επρόκειτο για ατύχημα.

Η υπόθεση διερευνάται ως πιθανή δολοφονία, δήλωσαν την Παρασκευή οι σουηδικές εισαγγελικές Αρχές ενώ έχει αντεθεί στην αστυνομία, τον εισαγγελέα και τη δανική ναυτιλιακή Αρχή διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας. Οι δανικές Αρχές ερευνούν την υπόθεση επειδή το πλοίο Stena Spirit έπλεε υπό δανική σημαία.


Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το αγόρι είχε πέσει και η μητέρα του πήδηξε για να το σώσει, αλλά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας λέγεται ότι δεν ταιριάζει με αυτή την εκδοχή των γεγονότων.

Το σουηδικό πλοίο Stena Spirit είχε 310 επιβάτες και βρισκόταν στη μέση του ταξιδιού του προς την Γκντίνια της Πολωνίας από την Καρλσκρόνα της Σουηδίας όταν σημειώθηκε το περιστατικό.

«Η έρευνά μας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα», δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ο Oessur Jarleivson Hilduberg, επικεφαλής της δανικής Αρχής διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων. Η προκαταρκτική έρευνα είχε συλλέξει στοιχεία από βίντεο, φωτογραφίες και μάρτυρες, δήλωσε ο Hilduberg.

Η σουηδική αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες του πλοίου ζητώντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς συνέβη η τραγωδία.

Εκπρόσωπος της σουηδικής ναυτιλιακής διοίκησης δήλωσε ότι το παιδί έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων. «Αρχικά λάβαμε μια αναφορά ότι ένα άτομο είχε πέσει στη θάλασσα, στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν δύο», δήλωσε ο Lars Blom, επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης στο κέντρο διάσωσης της.

Πλοία και ελικόπτερα από τη Σουηδία και από μονάδες του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν στην περιοχή συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης.