ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ένα κορίτσι νεκρό και 17 τραυματίες μετά την πρόσκρουση του ΙΧ σε σχολείο στο Γουίμπλεντον

Λονδίνο: Ένα κορίτσι νεκρό και 17 τραυματίες μετά την πρόσκρουση του ΙΧ σε σχολείο στο Γουίμπλεντον
LNP

Λονδίνο: Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικα κορίτσια βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά έχουν αναφερθεί 17 τραυματίες 

Ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του και 17 άτομα ακόμα τραυματίστηκαν από την πρόσκρουση αυτοκινήτου σε δημοτικό σχολείο θηλέων στο Γουίμπλεντον το πρωί της Πέμπτης.

Το όχημα τύπου SUV προσέκρουσε στο κτήριο του σχολείου όταν, σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγός του ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τον έλεγχο. Το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατική επίθεση.

Από τους τραυματίες, οι εννέα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, από τους οποίους οι έξι είναι ανήλικα κορίτσια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού.

Σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι απάντησε σε κλήση για σοβαρή πρόσκρουση.

«Οι αστυνομικοί απάντησαν σε κλήση για περιστατικό σε δημοτικό σχολείο στην οδό Camp στο Γουίμπλεντον», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Λάβαμε κλήση στις 9:54 π.μ. για πρόσκρουση αυτοκινήτου σε κτήριο του σχολείου. Αρκετοί άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του συμβάντος».

Η αστυνομία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Evening Standard, επιβεβαιώνει την εκδοχή περί ιατρικού επείγοντος της οδηγού, η οποία έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προκληθεί το ατύχημα, ενώ όπως αναφέρει δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα βρέθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι μαθητές του σχολείου γιόρταζαν την ολοκλήρωση του τριμήνου όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο κτήριο.