ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ανάφλεξη: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ακόμα δύο Παλαιστίνιους

Νέα ανάφλεξη: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ακόμα δύο Παλαιστίνιους

Διευρύνεται ο κύκλος βίας και αίματος στην Παλαιστίνη, με ακόμη δύο θύματα.

Δύο μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς, στην κατεχομένη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

«Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν μετά την επίθεση των κατοχικών δυνάμεων στη Ναμπλούς», ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τον 34χρονο Χαΐρι Σαχίν και τον 32χρονο Χάμζα Μακμπούλ.

Το ένοπλο παρακλάδι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) επεσήμανε ότι οι δύο άνδρες ήταν μέλη του και συμμετείχαν την Τετάρτη σε αντιισραηλινή επίθεση στο νότιο τμήμα της Ναμπλούς.

Νωρίτερα κάτοικοι είχαν επισημάνει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν στην παλιά πόλη της Ναμπλούς, προπύργιο παλαιστινιακών οργανώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών, αφού περικύκλωσαν σπίτι.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε από την πλευρά του ότι διεξήγαγε στη Ναμπλούς «κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση» με τη Σιν Μπετ (υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας) και την αστυνομία συνόρων με στόχο τη σύλληψη του Σαχίν και του Μακμπούλ.

«Οι δύο τρομοκράτες» που ήταν «υποπτοι ότι εξαπέλυσαν επίθεση με σφαίρες εναντίον οχήματος της αστυνομίας» την Τετάρτη, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαρ Μπραχά στη νότια Ναμπλούς, «σκοτώθηκαν έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις», πρόσθεσε ο στρατός.

Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που η ένταση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση είναι ιδιαίτερα οξυμένη.

Χθες Πέμπτη Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση Παλαιστινίων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, η οποία την χαρακτήρισε «αντίδραση» στην επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη.

Τουλάχιστον 192 Παλαιστίνιοι, 27 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP με βάση επίσημες πηγές.