ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ισόβια σε μαθητή που σκότωσε την καθηγήτριά του για έναν κακό βαθμό

ΗΠΑ: Ισόβια σε μαθητή που σκότωσε την καθηγήτριά του για έναν κακό βαθμό
NBC News

ΗΠΑ: Η γυναίκα έκανε μία απογευματινή βόλτα στο πάρκο, όταν οι δύο ανήλικοι, 16 ετών τότε, της επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της από τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο στην Αϊόβα των ΗΠΑ σε έφηβο για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου καθηγήτριας ισπανικών για έναν κακό βαθμό.

Σύμφωνα με το AP ο Γουίλαρντ Μίλερ, μαζί με έναν συμμαθητή του τον Απρίλιο του 2021 ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ρόπαλο του μπέιζμπολ την 66χρονη καθηγήτριά τους, επειδή έβαλε στον Μίλερ κακό βαθμό.

Η γυναίκα έκανε μία απογευματινή βόλτα στο πάρκο, όταν οι δύο ανήλικοι, 16 ετών τότε, της επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της από τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε.

Ο Γουίλαρντ Μίλερ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με πιθανότητα αποφυλάκισης έπειτα από 35 χρόνια, ενώ ο συμμαθητής του Jeremy Goodale θα δικαστεί σύντομα.

Και οι δυο νεαροί τον Απρίλιο του 2021 δήλωσαν ένοχοι για την επίθεση στην Nohema Graber, ενώ ο Μίλερ στο δικαστήριο δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της αδικοχαμένης καθηγήτριας.

«Θέλω να απολογηθώ για τις πράξεις μου, πρώτα και κύρια προς την οικογένεια», είπε. «Είμαι ειλικρινά μετανιωμένος για την καταστροφή που έχω προκαλέσει στην οικογένειά σας».

Το δικαστήριο ωστόσο δεν φάνηκε να πείθεται από τα λεγόμενα του νεαρού, με τον δικαστή να είναι καταπέλτης: «Διαπιστώνω πως η πρόθεση και οι πράξεις σου ήταν μοχθηρές και κακές.Οι πράξεις αυτές οδήγησαν στην απώλεια μίας ζωής. Δεν υπάρχει δικαιολογία».