ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Aυστραλία: Έθαψε ζωντανή την πρώην σύντροφό του για να την εκδικηθεί

Η νεαρή γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του πρώην συντρόφου της
Η νεαρή γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του πρώην συντρόφου της

Μία γυναίκα ινδικής καταγωγής δέθηκε και θάφτηκε ζωντανή από τον πρώην σύντροφό της στην Αυστραλία σε μία «πράξη εκδίκησης», είπαν οι εισαγγελείς κατά την εκδίκαση της υπόθεσης

Μια 21χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής στην Αυστραλία δέθηκε με καλώδιο και ταινία προτού ταφεί ζωντανή τον Μάρτιο του 2021 από τον πρώην σύντροφό της, είπαν οι εισαγγελείς σε δικαστήριο.

Η Τζασμίν Καούρ βρέθηκε θαμμένη στο απομακρυσμένο Flinders Ranges, ένα μήνα αφότου ανέφερε στην αστυνομία ότι την καταδίωκε ο πρώην σύντροφός της Tαρικτζότ Σινγκ. Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Νότια Αυστραλία άκουσε τις φρικτές λεπτομέρειες της δολοφονίας της ινδικής καταγωγής φοιτήτριας το 2021, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «πράξη εκδίκησης» που διαπράχθηκε με «ασυνήθιστο επίπεδο σκληρότητας».

Η Kαούρ απήχθη από τον χώρο εργασίας της στην Αδελαΐδα στις 5 Μαρτίου 2021 και υπέστη τον «απόλυτο τρόμο» στα χέρια του Σινγκ, είπε στο δικαστήριο η εισαγγελέας Κάρμεν Ματέο. Ο εισαγγελέας είπε ότι υπέστη «ένα ασυνήθιστο επίπεδο σκληρότητας» καθώς ο Σινγκ της έδεσε τα μάτια και την έδεσε με ταινία πριν την θάψει ενώ είχε τις αισθήσεις της στο Death Rock κοντά στο Hawker στο Flinders Ranges, ανέφερε το ABC news.

Μια μεταθανάτια έκθεση έδειξε ότι η γυναίκα πιθανότατα πέθανε στις 6 Μαρτίου, μια μέρα μετά την απαγωγή της. «Έπρεπε να είχε επίγνωση τις στιγμές της απελπισίας της κατάστασής της και έπρεπε να υπέφερε συνειδητά αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως απόλυτος τρόμος του να εισπνέει και να καταπίνει χώμα και να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο», είπε η κα Ματέο στο δικαστήριο.

Ο Σινγκ, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του τον Φεβρουάριο, αρχικά αρνήθηκε ότι τη σκότωσε, λέγοντας ότι είχε αυτοκτονήσει και ότι την έθαψε. Πήγε την αστυνομία στον τόπο ταφής όπου βρήκαν τα παπούτσια, τα γυαλιά και την κάρτα εργασίας της σε έναν κάδο, μαζί με δεμένα καλώδια.

Συνελήφθη από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να αγοράζει γάντια, καλώδια και ένα φτυάρι ώρες πριν από τη δολοφονία της. Ο εισαγγελέας είπε ότι ο Σινγκ έκανε έναν «ψυχρό και κλινικό σχεδιασμό» της δολοφονίας αφού έληξε η σχέση τους και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον χωρισμό.

Οδηγούσε για ώρες αφού την απήγαγε ενώ την κρατούσε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ο Σινγκ έκοψε τον λαιμό της «επιφανειακά» που δεν προκάλεσε το θάνατό της, είπε η εισαγγελέας. «Ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε περιελάμβανε, πραγματικά, ένα ασυνήθιστο επίπεδο σκληρότητας», είπε.

«Δεν είναι γνωστό πότε έκοψε το λαιμό της, δεν είναι γνωστό πότε ή πώς μπήκε ή τοποθετήθηκε σε αυτόν τον τάφο και δεν είναι γνωστό πότε έσκαψε, εκτός από το ότι η εισαγγελία λέει ότι έπρεπε να έγινε όσο ήταν ακόμα ζωντανή και την προετοίμαζε για την ταφή της. «[Ήταν] ένας φόνος που διαπράχθηκε ως πράξη εκδίκησης».

Η υπεράσπιση επιδιώκει επιείκεια και επικαλείται «έγκλημα πάθους», ζητώντας μία πιο συμπονετική πρόταση. Είπαν στο δικαστήριο ότι η κρίση του πελάτη του ήταν «σοβαρά διαταραγμένη» μετά την κατάρρευση της σχέσης τους. Είπε ότι έχει κακή ψυχική υγεία και άρχισε να έχει παραισθήσεις μετά το θάνατο της κας Kαούρ.

Ο δικαστής Άνταμ Κίμπερ είπε ότι ο Σινγκ πήρε «μια σειρά προσεκτικών μέτρων» για να τη δολοφονήσει. «Την τιμωρούσε επειδή τον είχε απορρίψει», είπε. Ο δικαστής έχει επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης