ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν περιμένει να του... πετάξουν σωσίβιο από τον Κόλπο

Ο Ερντογάν περιμένει να του... πετάξουν σωσίβιο από τον Κόλπο

Υψηλές είναι οι προσδοκίες για την προσεχή επίσκεψη Ερντογάν στις χώρες του Κόλπου, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους. 

Συμφωνίες για άμεσες επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισ. δολαρίων φιλοδοξεί να «κλειδώσει» ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά το επικείμενο ταξίδι του στις χώρες του Κόλπου.

Ο Ερντογάν έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 17-19 Ιουλίου, εν μέρει για να αντλήσει ξένες χρηματοδοτήσεις που θα ενισχύσουν την χειμαζόμενη οικονομία της Τουρκίας. Φιλοδοξούν ότι αναμένονται συνολικές επενδύσεις ύψους έως και 30 δισ. δολαρίων σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της άμυνας της Τουρκίας.

Άμεσες επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισ. δολαρίων θα πρέπει να έρθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό είναι ζωτικής σημασίας, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές για την επίσκεψη στις χώρες του Κόλπου και η Τουρκία εκτιμά πως με τις αναμενόμενες επενδύσεις, τα κράτη του Κόλπου θα δείξουν εμπιστοσύνη στην τουρκική οικονομία, καθώς θα πρόκειται για άμεσες επενδύσεις.