ΚΟΣΜΟΣ

Κλυδωνίζεται το ΒΒC: Το «ροζ» σκάνδαλο, οι πανικόβλητες κλησεις του παρουσιαστή και η οργή της μάνας

Σκάνδαλο στο BBC
Σκάνδαλο στο BBC
ΑΡ

Ο παρουσιαστής του BBC που κατηγορείται ότι πλήρωνε έφηβο για γυμνές φωτογραφίες του έκανε πανικόβλητες κλήσεις μετά τη δημοσίευση της ιστορίας. Στόχος του όπως όλα δείχνουν να «σταματήσει την έρευνα» την ώρα που η οικογένεια του παιδιού φέρεται να είναι εξοργισμένη. Το όνομα του θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα

Ο παρουσιαστής του BBC που κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε έναν έφηβο για γυμνές φωτογραφίες του έκανε πανικόβλητες τηλεφωνικές κλήσεις μετά τη δημοσίευση της ιστορίας για να προσπαθήσει να «σταματήσει την έρευνα». «Τι έκανες;», φέρεται να ρώτησε ο τηλεοπτικός αστέρας που έχει τεθεί σε αναστολή, μετά τις καταγγελίες που έγιναν στην The Sun την περασμένη εβδομάδα.

Ένας ανώνυμος σταρ του BBC φέρεται να εμφανίστηκε με τα εσώρουχά του σε μια βιντεοκλήση και πλήρωσε πάνω από 35.000 λίρες σε αντάλλαγμα για σεξουαλικές εικόνες ενός ανηλίκου. Ενώ η οικογένεια λέγεται ότι παραπονέθηκε στο BBC στις 19 Μαΐου, ο σταρ παρά την καταγγελία, παρέμεινε στον αέρα. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια καταγγελία εκείνη την εποχή, αλλά είπε ότι «μας υποβλήθηκαν νέες καταγγελίες διαφορετικής φύσης την Πέμπτη».

Ένας εκπρόσωπος είπε το απόγευμα της Κυριακής ότι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ήταν σε επαφή με την αστυνομία παράλληλα με τη διεξαγωγή των δικών του ερευνών και τη συνομιλία με την οικογένεια του 17χρονου τότε εφήβου που σήμερα είναι 20 ετών. Σε ανακοίνωσή της, η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε: «Η Mητροπολιτική Αστυνομία έλαβε μια πρώτη επαφή από το BBC σε σχέση με αυτό το θέμα, αλλά δεν έχει γίνει επίσημη παραπομπή ή ισχυρισμός».

Ο θυμός της οικογένειας για την απάντηση του BBC

Η οικογένεια του εφήβου εν τω μεταξύ λέγεται οτι είναι αναστατωμένη από την τελευταία απάντηση της εταιρείας. Το BBC είπε ότι ενημερώθηκε αρχικά για μια καταγγελία τον Μάιο και στη συνέχεια για «νέους ισχυρισμούς» την Πέμπτη (6/7).

Αλλά η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι «κανείς από το BBC δεν τους τηλεφώνησε για μια σωστή συνέντευξη μετά την αρχική καταγγελία». Οι ισχυρισμοί ότι ο παρουσιαστής άρχισε να πληρώνει τον νεαρό για μια περίοδο τριών ετών, ξεκινώντας από τα 17 του, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη Sun την Παρασκευή.

Έκτοτε εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία καταγγελιών του BBC - κυρίως, ποια μέτρα ελήφθησαν για να ανακριθεί ο ανώνυμος παρουσιαστής και να διερευνηθεί περαιτέρω. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλεξ Τσαλκ κάλεσε το BBC να «τακτοποιήσει τα του οίκου του» και να διερευνήσει έγκαιρα τις κατηγορίες για να αποφευχθεί η καταστροφή της φήμης αθώων ανθρώπων.

Μιλώντας στο Πρωινό BBC, είπε: «Ο χρόνος είναι ουσιαστικός γιατί δεν είναι δίκαιος για τα θύματα, δεν είναι δίκαιος για ανθρώπους που θα μπορούσαν να εμπλέκονται και δεν είναι δίκαιο για το BBC, το οποίο κάνει σημαντική δουλειά». Πρόσθεσε ότι το BBC πρέπει να εξετάσει το «χρονολόγιο» των καταγγελιών και να διαπιστώσει «ποιος ήξερε τι και πότε».

Το όνομα θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα

Ο παρουσιαστής του BBC θα πρέπει να ονομαστεί μόνο μετά από «πλήρη» έρευνα, είπε εν τω μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Άλεξ Τσαλκ είπε ότι οι καταγγελίες ήταν «πολύ σοβαρές και πολύ ανησυχητικές», καθώς το BBC πρόκειται να συναντήσει την αστυνομία αργότερα σήμερα. Θα πρέπει να κατονομαστεί μόνο αφού πραγματοποιηθεί μια «πλήρης» έρευνα.

Συμφώνησε ότι υπάρχει «δημόσιο συμφέρον» να κατονομαστεί από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά είπε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να γίνει αυτό «αμέσως» ή μέχρι να πραγματοποιηθεί «πλήρης έρευνα». Το BBC έχει συγκλονιστεί από τους ισχυρισμούς ότι ένας από τους παρουσιαστές του που φέρεται να είναι «πρωτοκλασάτο όνομα»- πλήρωσε χιλιάδες λίρες για σεξουαλικές εικόνες εφήβου.

Η Sun ανέφερε ότι ο παρουσιαστής φέρεται να ζήτησε για πρώτη φορά εικόνες από τον νεαρό το 2020 όταν ήταν 17 ετών και έχει κάνει μια σειρά από πληρωμές όλα αυτά τα χρόνια. Η εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα (10/7) νέα στοιχεία, τονίζοντας ότι ο σταρ του BBC τηλεφώνησε στον νεαρό για να τον ρωτήσει «τι έκανες;». Στη συνέχεια, φέρεται να ζήτησε από το άτομο να μιλήσει στη μητέρα του και να την παροτρύνει να σταματήσει την έρευνα, πρόσθεσε η εφημερίδα.