ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δεσμοφύλακες κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό Τυνήσιου κρατούμενου

Ιταλία: Δεσμοφύλακες κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό Τυνήσιου κρατούμενου
Reuters/Φωτογραφία Αρχείου

Οι δεσμοφύλακες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια, ξυλοδαρμό και πρόκληση σωματικών βλαβών σε κρατούμενο, και ψευδείς καταθέσεις προκειμένου να συγκαλυφθούν τα γεγονότα, έκανε γνωστό η τοπική εισαγγελία στην Ιταλία με ανακοίνωσή της.

Κατηγορίες για βασανισμό και ξυλοδαρμό κρατούμενου τυνησιακής καταγωγής στις αρχές Απριλίου αντιμετωπίζουν πάνω από δέκα δεσμοφύλακες σε σωφρονιστικό κατάστημα στη Ρέτζο Εμίλια, πόλη στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη.

Οι δεσμοφύλακες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια, ξυλοδαρμό και πρόκληση σωματικών βλαβών σε κρατούμενο, και ψευδείς καταθέσεις προκειμένου να συγκαλυφθούν τα γεγονότα, έκανε γνωστό η τοπική εισαγγελία με ανακοίνωσή της.

Η έρευνα, η οποία διενεργείται σε βάρος 14 υπόπτων, άρχισε μετά την υποβολή καταγγελίας από κρατούμενο που κατάγεται από την Τυνησία. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 3η Απριλίου.

Ο φυλακισμένος εξαναγκάστηκε να ξαπλώσει στο έδαφος, με το κεφάλι καλυμμένο με μαξιλαροθήκη, προτού δεχτεί «κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα», δήλωσε ο εισαγγελέας Γκαετάνο Καλότζερο Πάτσι, κατά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ κρατείτο στην απομόνωση, ο έγκλειστος έσπασε νεροχύτη και χρησιμοποίησε κομμάτι του για να κοπεί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση γιατρού, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης επέτρεψε να αναγνωριστούν οι ύποπτοι, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.