ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Θρίλερ στον αέρα» - Αναταράξεις εκτόξευσαν επιβάτες από τις θέσεις τους - Δύο τραυματίες

Tρόμος στην Κίνα
Tρόμος στην Κίνα

Toν απόλυτο τρόμο έζησαν 153 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος σε πτήση στην Κίνα. Τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι  τη στιγμή που μία πτήση της Air China «έπεσε» σε σοβαρές αναταράξεις

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο από την Κίνα, όπου καταγράφεται καρέ-καρέ η στιγμή που μία πτήση της Air China «πέφτει» σε σοβαρές αναταράξεις, ΄με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον ένας επιβάτης και ενα μέλος του πληρώματος, που εκσφενδονίστηκαν στον αέρα, με το αεροπλάνο να χάνει απότομα αρκετές εκατοντάδες πόδια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο μέσα από την πτήση CA1524 της Air China επιβάτες και πλήρωμα «εκτοξεύτηκαν» από τις θέσεις τους από τις αναταράξεις που σημειώθηκαν, την ώρα το αεροπλάνο πετούσε στα 35.000 πόδια.

Επιβάτης της πτήσης περιγράφοντας το τι συνέβη είπε ότι η οροφή του αεροπλάνου υπέστη ρωγμές ενώ έπεσε και μια πινακίδα εξόδου. «Το πρώτο μισό της πτήσης ήταν ήρεμο. Ξαφνικά τα τελευταία 30 με 40 λεπτά καθώς οι επιβάτες πήγαιναν και ερχόντουσαν από τις τουαλέτες, τότε υπήρξε μια ξαφνική βουτιά που τους ξάφνιασε όλους» μετέφερε στην πλατφόρμα Weibo μια από τους επιβάτες.

«Είδα μια γυναίκα περίπου 40 ετών και μια αεροσυνοδό να την σκεπάζει ενώ εκτοξεύονταν στην οροφή» είπε στους Global Times άλλος επιβάτης της πτήσης ο οποίος είναι καθηγήτης Γεωφυσικής σε πανεπιστήμιο στην Κίνα. Ο ίδιος έδωσε τα συγχαρητήριά του στα μέλη του πληρώματος καθώς, όπως είπε, «παρά τον φόβο τους έγιναν θυσία για να προστατεύσουν τους επιβάτες που δεν είχαν δέσει τις ζώνες ασφαλείας τους. Στη συνέχεια βοήθησαν με επαγγελματισμό και ηρεμία όλους όσοι είχαν υποστεί τραύματα».