ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη φερόμενος κατά συρροή δολοφόνος - Τα θύματά του ήταν κυρίως σεξεργάτριες

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη φερόμενος κατά συρροή δολοφόνος - Τα θύματά του ήταν κυρίως σεξεργάτριες

Οι δολοφονίες αυτές είχαν σοκάρει τότε όλη τη Νέα Υόρκη

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης σε έναν άνδρα ύποπτο για μια σειρά δολοφονιών που διαπράχθηκαν πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία. Τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου ήταν κυρίως σεξεργάτριες, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε μια παραλία του Λονγκ Μπιτς.

Έντεκα ανθρώπινα λείψανα είχαν βρεθεί το 2010 και το 2011 σε μια απομονωμένη περιοχή της παραλίας Γκίλγκο, σε απόσταση περίπου 64 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης της Νέας Υόρκης. Οι δολοφονίες αυτές είχαν σοκάρει τότε όλη τη χώρα.

Ο αστυνομικός διευθυντής της κομητείας Σάφολκ, Ρόντνεϊ Χάρισον, είπε ότι ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος το βράδυ της Πέμπτης. Δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του, λέγοντας μόνο ότι το συμβούλιο των ενόρκων αναμένεται να του απαγγείλει κατηγορίες σήμερα το απόγευμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από ένα σπίτι στη Μασαπίκουα του Λονγκ Άιλαντ, ο Χάρισον απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε ότι πληροφορίες θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα οργανωθεί αργότερα σήμερα.

Επικαλούμενο αξιωματούχο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι ο ύποπτος είναι ο Ρεξ Χόιρμαν, ένας 59χρονος αρχιτέκτονας από τη Μασαπίκουα, μια πόλη που απέχει περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από την παραλία Γκίλγκο. Η εφημερίδα New York Times γράφει επίσης ότι ο συλληφθείς είναι ο Ρεξ Χόιρμαν.

Ορισμένα από τα θύματα είχαν βρεθεί τυλιγμένα σε σάκους από λινάτσα. Πέντε από τα πτώματα διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε αγνοούμενες σεξεργάτριες που αναζητούσαν πελάτες στο διαδίκτυο, ακόμη και μέσω της υπηρεσίας αγγελιών Craiglist. Τα λείψανα ανήκαν σε εννέα γυναίκες, έναν άνδρα και ένα κορίτσι νηπιακής ηλικίας. Η αστυνομία πίστευε ότι ένα άτομο ευθυνόταν για όλους τους φόνους.