Ημέρα της Βαστίλης: Με «δρακόντεια» μέτρα η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική γιορτή της Γαλλίας

Αποδοκιμασίες για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σημάδεψαν την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης.
Ημέρα της Βαστίλης: Με «δρακόντεια» μέτρα η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική γιορτή της Γαλλίας
1'

Μαχητικά Rafale βάφουν στα χρώματα της γαλλικής σημαίας τον ουρανό του Παρισιού για την εθνική γιορτή της Γαλλίας, την ημέρα της Βαστίλης.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επόπτευσε τα εθνικά σύμβολα στην «Αψίδα του Θριάμβου» με την μπάντα του στρατού να παιανίζει την Μασαλιώτιδα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβιβάστηκε με τον αρχιστράτηγο των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων σε ανοιχτό στρατιωτικό όχημα για να διανύσει ολόκληρη την διαδρομή της λεωφόρου των Ιλισίων τιμώντας τους Γάλλους ήρωες και την 14η Ιουλίου.

Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Μακρόν

Ο Γάλλος Πρόεδρος αποδοκιμάστηκε έντονα από μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους, δύο εβδομάδες μετά τα βίαια επεισόδια στα προάστια του Παρισιού.

Τιμώμενο πρόσωπο στους φετινούς εορτασμούς είναι ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Μαζί με τα Γαλλικά στρατεύματα παρέλασαν και ειδικές μονάδες του στρατού της Ινδίας, ενώ πάνω από την «Αψίδα του Θριάμβου» έκαναν πέρασμα και τα Rafale τα οποία η Ινδία αγόρασε από την Γαλλία το 2015.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας στις αποσκευές του ταξιδιού του στο Παρίσι είχε ακόμη ένα μεγάλο στρατιωτικό συμβόλαιο που σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα περιλαμβάνει 26 νέα μαχητικά αλλά και Γαλλικά υποβρύχια και αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι σχέσεις Γαλλίας – Ινδίας είναι στενές εδώ και δεκαετίες με την Γαλλία να είναι η μοναδική δυτική χώρα που δεν επέβαλε κυρώσεις στο Νέο Δελχί για τις πυρηνικές δοκιμές το 1998.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή