ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Καμίλα: Τα πρώτα της γενέθλια στον βρετανικό θρόνο - Έκλεισε τα 76

Βασίλισσα Καμίλα: Τα πρώτα της γενέθλια στον βρετανικό θρόνο - Έκλεισε τα 76
AP

Η Καμίλα γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1947 στο Νοσοκομείο Κινγκς Κόλλετζ του Λονδίνου.

Οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας πλημμύρισαν χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ευχητήρια για τα γενέθλια της βασίλισσας Καμίλα - η οποία έγινε 76 ετών χθες.

Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στην Καμίλα τόσο στο Instagram όσο και στο Twitter καθώς δημοσιεύθηκαν χαμογελαστές φωτογραφίες της συζύγου του βασιλιά Καρόλου Γ για να τιμήσουν την ειδική περίσταση.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έστειλαν επίσης τις ευχές τους με ένα Instagram Story αφιερωμένο στη νέα βασίλισσα της Βρετανίας.

Άλλα μηνύματα ήρθαν από το The Ritz, το The British Asian Trust, το Smooth Radio.Το HMNBDevonport ανακοίνωσε επίσης το δικό του χαιρετισμό με 21 όπλα το μεσημέρι σήμερα.

Η Καμίλα Ρόζμαρυ Σαντ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1947 στο Νοσοκομείο Κινγκς Κόλλετζ του Λονδίνου.

Μεγάλωσε στην εξοχική κατοικία Λέινς του 18ου αιώνα στο Πλάμπτον του Ανατολικού Σάσσεξ, καθώς και σε ένα τριώροφο σπίτι στο Νότιο Κένσινγκτον. Ο πατέρας της ήταν αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού και μετέπειτα επιχειρηματίας, ο Ταγματάρχης Μπρους Σαντ (1917-2006), και η μητέρα της, η Ρόζαλιντ Σαντ (1921-1994), καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.

Η Καμίλα έχει μια μικρότερη αδελφή, την Άνναμπελ Έλλιοτ, όμως ο μικρότερος αδερφός της Μαρκ Σαντ απεβίωσε το 2014. Η προγιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της, Άλις Κέππελ, υπήρξε ερωμένη του Εδουάρδου Ζ΄ από το 1898 ως το 1910. Στις 1 Νοεμβρίου 1947, η Καμίλα βαπτίστηκε στην εκκλησία του χωριού Φερλ στο Ανατολικό Σάσσεξ.

Η μητέρα της Καμίλα ασχολούνταν με τα οικιακά, ενώ ο πατέρας της είχε διάφορες επιχειρηματικές ενασχολήσεις μετά την αποχώρησή του από το στρατό. Ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στην «Block, Gray and Block», μια εταιρεία εμπόρων οινοποιών της οδού Σάουθ Ώντλεϋ του Μέυφαιρ, που αργότερα εντάχθηκε στην «Ellis, Son and Vidler».

Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων, η Καμίλα έγινε μια φανατική αναγνώστρια, λόγω της επιρροής που ασκούσε σε αυτή ο πατέρας της, που συχνά διάβαζε μαζί της. Μεγάλωσε συντροφιά με σκύλους και γάτες και από νεαρή ηλικία έμαθε να ιππεύει ένα πόνυ, μέσω της συμμετοχής της στη Λέσχη Πόνυ. Σύμφωνα με την ίδια, η παιδική της ηλικία «ήταν τέλεια με κάθε τρόπο».