ΚΟΣΜΟΣ

Iνδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί απο ηλεκτροπληξία κοντά στον ποταμό Αλακνάντα

Τραγικό δυστύχημα στην Ινδία
Τραγικό δυστύχημα στην Ινδία

Δεκαπέντε άνθρωποι πέθαναν από ηλεκτροπληξία κοντά σε ποταμό της Ινδίας

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη ενός μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας στις όχθες του ποταμού Aλακνάντα στη βόρεια ινδική πολιτεία Uttarakhand.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός και πέντε φρουροί είναι μεταξύ των νεκρών στο δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Chamoli. Ο επικεφαλής της πολιτείας, Pushkar, Singh Dhami, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.

Η αστυνομία αναφέρει ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα. Νοσηλεύονται στο κεντρικό νοσοκομείο της περιφέρειας. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι NDTV, ο μετασχηματιστής εξερράγη σε μια γέφυρα που εκτείνεται στον ποταμό.

«Λάβαμε μια κλήση από το χωριό ότι ένας φύλακας πέθανε από ηλεκτροπληξία. Όταν η αστυνομία πήγε να ελέγξει, διαπίστωσε ότι 21 άνθρωποι είχαν υποστεί ηλεκτροπληξία και τραυματίστηκαν σοβαρά. Δεκαπέντε άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο τοπικός αξιωματούχος.

Οι θάνατοι από ηλεκτροπληξία αναφέρονται συχνά στην Ινδία, όπου η κακή καλωδίωση και οι σαθρές υποδομές συχνά οδηγούν σε σοβαρά ατυχήματα.