ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απών από τη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απών από τη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική

Η Σύνοδος είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Νότια Αφρική, τον Αύγουστο.

Σήμερα (19/07), η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας κρατών BRICS.

Η Σύνοδος είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο, ωστόσο, η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ντμίτρι Πεσκόφ: «Σύλληψη Πούτιν δεν θα σήμαινε πόλεμο»

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα θα θεωρούσε σύλληψη του Βλαντίμιρ Πούτιν με ένταλμα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως «πόλεμο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ωστόσο, τόνισε ότι όλοι κατάλαβαν –χωρίς να τούς εξηγηθεί– τι θα σήμαινε απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων του Προέδρου της Ρωσίας. Μία εισήγηση τοπικού δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε χθες (18/07), αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σιρίλ Ραμαφόζα, είχε ζητήσει άδεια από το ΔΠΔ να μη συλλάβει τον Πούτιν, διότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου.

Η Νότια Αφρική πρόκειται να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής της λέσχης των κρατών BRICS –Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική– τον επόμενο μήνα, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι επικεφαλής των συγκεκριμένων χωρών.

Σχετικές ειδήσεις