ΚΟΣΜΟΣ

Ο αρχηγός της ΜΙ6 καλεί τους Ρώσους πολίτες να γίνουν... πράκτορες της Βρετανίας

mi6
O επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ6 Ρίτσαρντ Μουρ

Παρομοίασε την κατάσταση στην Ουκρανία με την Άνοιξη της Πράγας το 1968 όταν η Σοβιετική Ένωση ακύρωσε τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις

Έκκληση στους Ρώσους που είναι αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία να κατασκοπεύσουν υπέρ του Ηνωμένου Βασιλείου για να βάλουν τέλος στην αιματοχυσία, απηύθυνε ο επικεφαλής της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών MI6 απηύθυνε έκκληση την Τετάρτη

Σύμφωνα με το skai.gr, ο Ρίτσαρντ Μουρ κάλεσε τους Ρώσους που «παλεύουν με τη συνείδησή τους», όπως είπε, να πάρουν θέση ενάντια στο καθεστώς Πούτιν και τους προσέφερε την ευκαιρία «να μοιραστούν μυστικά με την MI6».

Από την βρετανική πρεσβεία στην Πράγα, ο κ. Μουρ παρομοίασε την κατάσταση στην Ουκρανία με την Άνοιξη της Πράγας το 1968, όταν η Σοβιετική Ένωση ακύρωσε τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις.

«Καθώς γίνονται μάρτυρες της επιθετικότητας, της εσωκομματικής διαμάχης και της σκληρής ανικανότητας των ηγετών τους, πολλοί Ρώσοι παλεύουν με τα ίδια διλήμματα όπως και οι προκάτοχοί τους το 1968», είπε ο Μουρ.

«Τους προσκαλώ να κάνουν ό,τι έκαναν άλλοι αυτούς τους τελευταίους 18 μήνες και ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή. Τα μυστικά τους θα είναι ασφαλή και μαζί θα εργαστούμε για να φέρουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία», τόνισε ο Μουρ.