ΚΟΣΜΟΣ

Xάρι - Μέγκαν: Ήθελαν να πετάξουν με το Air Force One και έφαγαν «πόρτα»

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ζήτησαν να πετάξουν στις ΗΠΑ με το Air Force One μαζί με τον Τζο Μπάιντεν μετά την κηδεία της Βασίλισσας, αλλά δεν τους το επέτρεψαν. Όλα δείχνουν ότι οι προσπάθειές τους να γίνουν πολιτικοί παράγοντες παραπαίουν, γράφει ο βρετανικός Τύπος. Το αποτυχημένο «φλερτ» τους με το ζεύγος Μπάιντεν

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολιτικά πρόσωπα, όπως η αποστολή δώρων και η σύνταξη επιστολών, αλλά καμία όπως φαίνεται δεν έχει στεφθεί με επιτυχία.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ήθελαν να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με το Air Force One μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ– αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από τον Λευκό Οίκο σε περίπτωση που προκαλούσε «αναταραχή», αποκάλυψαν πηγές στο DailyMail.com. Μήνες νωρίτερα, η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν είχε επίσης προσκληθεί να παρευρεθεί στους Αγώνες Invictus του Χάρι, αλλά η ιδέα ναυάγησε εν μέσω ανησυχίας ότι η βασιλική οικογένεια μπορεί να είχε προσβληθεί από την παρουσία της εκεί.

Και οι δύο αποτυχημένες πρωτοβουλίες θεωρείται ότι ήταν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας των Σάσεξ για να αποκτήσουν πολιτική επιρροή στις ΗΠΑ καθώς εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια. Η Μέγκαν υποστήριξε δημόσια το θέμα της οικογενειακής άδειας μετ' αποδοχών στους νομοθέτες στο Καπιτώλιο και εργάστηκε παρασκηνιακά για να συνδεθεί με τους Μπάιντεν, ανακάλυψε η DailyMail.com μιλώντας σε πολλούς νυν και πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και της βρετανικής κυβέρνησης.

Το ζευγάρι δοκίμασε μια ποικιλία μεθόδων, με την πρώτη κυρία να λαμβάνει επίσης ένα ενδιαφέρον δώρο για την ως υποστηρικτική όπως θεώρησαν χειρονομία της προς τη Mέγκαν μετά την αμφιλεγόμενη τηλεοπτική της συνέντευξη. Το ζευγάρι, που είχε ασκήσει κριτική στα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους με την Όπρα Γουίνφρι και στα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι Spare, είχε τεταμένες σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια όταν πέθανε η βασίλισσα.

Ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για φιλανθρωπικούς λόγους όταν η βασίλισσα πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 και παρέμειναν στη χώρα μέχρι την κηδεία της στις 19 Σεπτεμβρίου. Ενόψει του μνημοσύνου, ο Χάρι και η Μέγκαν δεν προσκλήθηκαν σε μια δεξίωση πριν από την κηδεία στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκαν ξένους βασιλείς και παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των Τζο και Τζιλ Μπάιντεν.

Η δεξίωση προοριζόταν «για τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας» αποφάσισε το παλάτι, προκαλώντας σύγχυση στους Σάσεξ. Μέσα σε όλα αυτά, το προσωπικό τους έφτασε στον Λευκό Οίκο για να ρωτήσει εάν το ζευγάρι θα μπορούσε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με το Air Force One.

Θα ήταν μια μεγάλη στιγμή: ο Χάρι και η Μέγκαν θα ανέβαιναν τα σκαλιά του διάσημου αεροσκάφους για να κουνήσουν το χέρι δίπλα στον πρόεδρο και την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά ήταν ένα μεγάλο «όχι» από τους Αμερικανούς. Πηγές που γνωρίζουν την απόφαση είπαν ότι δεν υπήρξε σχεδόν καμία συζήτηση για το θέμα, απλώς μια γενική συμφωνία ότι το αίτημα ήταν μη αποδεκτό.

«Θα είχε προκαλέσει τέτοια ταραχή. Θα προκαλούσε τεταμένες σχέσεις με το παλάτι και τον νέο βασιλιά», είπε μια άλλη πηγή στο DailyMail.com. Οι Μπάιντεν μπορούν να καλέσουν όποιον θέλουν στο Air Force One, θα γεννιούνταν ωστόσο ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα πλήρωνε για τον Δούκα και τη Δούκισσα. Υπήρξαν και άλλες προσπάθειες από τους Σάσεξ να συνδεθούν με τους Μπάιντεν. Μετά τη δημόσια αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια τον Ιανουάριο του 2020, οι Σάσεξ εγκαταστάθηκαν στον Καναδά προτού τελικά μετακομίσουν στην Καλιφόρνια.

Όλα δείχνουν όμως οτι δυσκολεύουνται να βρουν τις ισορροπίες τους στη ζωή μετά το παλάτι και έκαναν πολλές προσπάθειες, αναζητώντας ένα νέο ρόλο που θα ταίριαζε στην επιθυμία τους να κάνουν τη διαφορά ενώ θα γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Προσέλαβαν ακόμη και προσωπικό με πολιτικές διασυνδέσεις: η εκπρόσωπός τους Miranda Barbot εργάστηκε στην εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ομπάμα και η Katie McCormick Lelyveld, η οποία προσλήφθηκε ως σύμβουλος στη φιλανθρωπική οργάνωση Archewell, ήταν πρώην εκπρόσωπος της πρώην Πρώτης Κυρίας Mισέλ Ομπάμα Και, μετά τη διαβόητη πλέον συνέντευξη στην Όπρα, οι θαυμαστές τους φάνηκαν να συμφωνούν ότι οι Μπάιντεν συμπαθούν τη Μέγκαν και τον Χάρι.

Την επομένη της προβολής της συνέντευξης, η Τζιλ Μπάιντεν φόρεσε ένα φόρεμα Oscar de la Renta με μοτίβο λεμόνια σε απονομή βραβείων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ήταν παρόμοιο με ένα φόρεμα που είχε φορέσει η Mέγκαν ναν μήνα πριν. Το Twitter είδε το ντύσιμό της ως ένα λεπτό νεύμα υποστήριξης προς τους Σάσεξ. Η Μέγκαν μάλιστα έστειλε στην Πρώτη Κυρία ένα καλάθι με λεμόνια για να ευχαριστήσει.