ΚΟΣΜΟΣ

Άφαντο παραμένει το λιοντάρι που κυκλοφορεί στο Βερολίνο - Κανείς δεν ξέρει από που το έσκασε

Άφαντο παραμένει το λιοντάρι που κυκλοφορεί στο Βερολίνο - Κανείς δεν ξέρει από που το έσκασε

Συναγερμός για ελεύθερο λιοντάρι στην πόλη Κλάινμανχνοφ 

«Σκουπίζουν» την πόλη Κλάινμανχνοφ οι Αρχές του Βρανδεμβούργου και του Βερολίνου για τον εντοπισμό ενός άγριου ζώου που κόβει βόλτες από τα μεσάνυχτα στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται για ένα θηλυκό λιοντάρι.



Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία περιοχή νότια του Βερολίνου, με 20.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντανιέλ Κέιπ στην εφημερίδα «BILD»: «Μάρτυρες είδαν ένα αρπακτικό να δαγκώνει ένα αγριογούρουνο περίπου τα μεσάνυχτα. Λάβαμε επίσης υλικό από βίντεο. Σύμφωνα με το υλικό, επρόκειτο για μια λέαινα. Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε προς το παρόν για την αυθεντικότητά του».

Αρκετοί κυνηγοί με αναισθητικά όπλα «χτενίζουν» τις περιοχές Στάνσντορφ και Κλάινμανχοφ. Κτηνίατροι βρίσκονται επίσης επί ποδός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το άγριο ζώο πρόκειται να ακινητοποιηθεί «με τρόπο κατάλληλο για την προστασία του».

Από την πλευρά του, ο Μίχελ Ρογκάλ, ιδιοκτήτης του τσίρκου Rogall, το οποίο δίνει αυτή την περίοδο παραστάσεις στο Βρανδεμβούργου, δήλωσε στην εφημερίδα «Märkische Oderzeitung» ότι είχε υπάρξει παρόμοια περίπτωση στο τσίρκο του πέρυσι.

«Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν λιοντάρι, αλλά μία καφέ αρκούδα. Βλέποντας το σχετικό βίντεο, δεν πιστεύω ότι πρόκειται για λέαινα», αναφέρει ο Ρογκάλ σύμφωνα με το περιοδικό «Focus».

Η αστυνομία του Βρανδεμβούργου επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει σύσταση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» τα παιδιά που βρίσκονται ήδη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα παραμείνουν εντός των κτιρίων.

«Tα άγρια ζώα δεν είναι πεινασμένα, είναι όμως απρόβλεπτα», δηλώνουν κτηνίατροι στο γερμανικό δίκτυο «n-tv», εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους.

Για την επιχείρηση εντοπισμού του άγριου ζώου οι αρχές επιστράτευσαν drones όπως και ελικόπτερα.

Οι ντόπιοι έχουν λάβει μηνύματα μέσω εφαρμογών, που τους ζητούν να μην κάνουν βόλτες στο δάσος της περιοχής Κλάινμανχνοφ και να βρουν καταφύγιο στα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους για τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, οι αρχές επισημαίνουν πως έχουν κάνει έρευνα σε ζωολογικούς κήπους, τσίρκο και καταφύγια ζώων, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές ότι το έσκασε κάποιο αιλουροειδές.

Η πρώην θηριοδαμάστρια Μαρσέλα Κόλντμαν πιστεύει ότι το άγριο ζώο είναι φοβισμένο, λέει στο περιοδικό «Focus».

«Αν πρόκειται για λέαινα κι έχει ήδη κατασπαράξει ένα αγριογούρουνο, κάνει βόλτες στους δρόμους εδώ και αρκετές ημέρες. Δεν το έσκασε σήμερα το πρωί ή δεν την είχε ταΐσει ο ιδιοκτήτης της για ημέρες», όπως υποστηρίζει.

«Ακόμη και αν η λέαινα έχει φάει, «δεν θα έλεγα ότι ξεκουράζεται κάπου ήρεμα. Κάθεται κάπου σε μια γωνιά, σε μια φωλιά, σε έναν θάμνο όπου μπορεί να βρει κάποιο καταφύγιο, γιατί έχει πανικοβληθεί», προσθέτει η Μαρσέλα Κόλντμαν.