ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Τα 10α γενέθλια του μικρού διαδόχου και η φωτογραφία που θυμίζει τον πατέρα του

Πρίγκιπας Τζορτζ: Τα 10α γενέθλια του μικρού διαδόχου και η φωτογραφία που θυμίζει τον πατέρα του
AP

Ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ κοιτάει με σιγουριά την κάμερα, χαλαρός και άνετος

Ο δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Τζορτζ γίνεται δέκα ετών σήμερα Σάββατο 22 Ιουλίου, και η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας γιορτάζει.

Ως είθισται το παλάτι δημοσίευσε ένα πορτρέτο του δεύτερου στη σειρά διαδοχής τους βρετανικού θρόνου. Ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ κοιτάει με σιγουριά την κάμερα, χαλαρός και άνετος καθώς ποζάρει για την αγαπημένη φωτογράφο των Βρετανών γαλαζοαίματο Millie Pilkington στο Windsor.

Σύμφωνα με την παράδοση, η φωτογραφία κοινοποιήθηκε από τους γονείς του, τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, για να τιμήσουν τα γενέθλια του μεγαλύτερου γιου τους και να ευχαριστήσουν το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη και τον σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής.

Ωστόσο η φωτογραφία σχολιάστηκε και για έναν ακόμα λόγο. Ο Τζορτζ - σύμφωνα με πολλούς - θυμίζει πολύ τον πατέρα του σε παλαιότερες φωτογραφίες.

Φέτος, ήταν μια μεγάλη χρονιά για τον γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, αφού με αφορμή τη στέψη του παππού του βασιλιά Καρόλου ο βρέθηκε στο επίκεντρο ως page of honour και εκτέλεσε άψογα τον πρώτο μεγάλο ρόλο του ως διάδοχος του στέμματος.

Με ωριμότητα και προσήλωση ήταν άψογος συνοδεύοντας τον βασιλιά Κάρολο και μεταφέροντας τον βαρύτιμο μανδύα του.

Αν και μόλις 10 ετών, ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι ένα πολύ ισχυρό άτομο μέσα στη βασιλική οικογένεια.