ΚΟΣΜΟΣ

Vince Hill: Πέθανε ο τραγουδιστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής στα 86 του

Vince Hill: Πέθανε ο τραγουδιστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής στα 86 του

«Δυστυχώς πρέπει να μοιραστούμε νέα που κανείς μας δεν θέλει να ακούσει», ανέφερε η οικογένεια του Vince Hill, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών, ο Βρετανός τραγουδιστής και παρουσιαστής, Vince Hill. Tην είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο Twitter η οικογένειά του.

«Δυστυχώς πρέπει να μοιραστούμε νέα που κανείς μας δεν θέλει να ακούσει. Λυπούμαστε πολύ που πρέπει να σας πούμε ότι ο Vince μας άφησε. “Έφυγε” ειρηνικά στο σπίτι του αφού δημιούργησε μια μουσική κληρονομιά. Οι μελωδίες του θα παραμείνουν για πάντα στις καρδιές μας» έγραψε χαρακτηριστικά η οικογένειά του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον θάνατο του Vince Hill.

Ο Vince Hill έγινε γνωστός το 1967, όταν ηχογράφησε μια διασκευή του Edelweiss, από το μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» των Rodgers και Hammerstein του 1959, με το οποίο μπήκε και στα UK Albums Chart.

Ποιος ήταν o Vince Hill

Ο Vince Hill έγινε τραγουδιστής, αφού κέρδισε έναν διαγωνισμό ταλέντων σε ηλικία 15 ετών. Εργάστηκε όμως και ως φούρναρης, οδηγός φορτηγού και ανθρακωρύχος πριν γίνει γνωστός, σύμφωνα με το BBC News.

Το ντεμπούτο του single «The Rivers Run Dry», που κυκλοφόρησε από την Piccadilly Records το 1962, οδήγησε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις που τον έφεραν στην προσοχή μεγαλύτερων εταιριών.

Μετά συνέχισε να παράγει μια σειρά από επιτυχίες υπό την ετικέτα Columbia της EMI, συμπεριλαμβανομένης μιας διασκευής του Edelweiss, από το μιούζικαλ The Sound of Music των Rodgers και Hammerstein του 1959.

Το κομμάτι έφτασε στο νούμερο δύο και παρέμεινε στα βρετανικά charts για 17 εβδομάδες.