ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κασκάις - Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές

fire
Photo: AP

Με τη βοήθεια οχημάτων και αεροπλάνων, πάνω από 600 πυροσβέστες αγωνίστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε ορεινή περιοχή στην Κασκάις, έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών στην Πορτογαλία κοντά στην πρωτεύουσα Λισαβόνα, είναι υπό έλεγχο, όμως οι πυροσβέστες παραμένουν στο πεδίο για αποτροπή αναζωπυρώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο διοικητής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Ελίζιο Ολιβέιρα δήλωσε σήμερα πως η πυρκαγιά δεν αποτελεί πλέον απειλή για τον πληθυσμό αλλά κάλεσε τον κόσμο, ιδιαίτερα τους οδηγούς, να αποφύγουν την περιοχή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:00 [σ.σ. τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας] χθες Τρίτη σε περιοχή που είναι μέρος του εθνικού πάρκου Σίντρα-Κασκάις, το οποίο έχει έκταση 145 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται δυτικά της Λισαβόνας.

Με τη βοήθεια οχημάτων και πυροσβεστικών αεροπλάνων, πάνω από 600 πυροσβέστες αγωνίστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όμως οι ισχυροί άνεμοι περιέπλεξαν τις αρχικές προσπάθειές τους. Οι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν επίσης με κουβάδες και λάστιχα νερού.

Περίπου 90 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους, όμως κανένα σπίτι δεν έχει καταστραφεί και δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί, σύμφωνα με τις αρχές.