ΚΟΣΜΟΣ

Κογκρέσο: Σε εξέλιξη η ακρόαση για σημαντικές αποκαλύψεις για τα UFO - «Με απειλούσαν να μην μιλήσω»

Κογκρέσο: Σε εξέλιξη η ακρόαση για σημαντικές αποκαλύψεις για τα UFO - «Με απειλούσαν να μην μιλήσω»
twitter

Μία ιστορική ακρόαση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αναφορικά με τους ισχυρισμούς πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει στοιχεία περί εξωγήινων και UFO.

Η συγκεκριμένη ακρόαση έχει ως στόχο να πιέσει το Υπουργείο Άμυνας να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πολυάριθμα μυστηριώδη εναέρια αντικείμενα που παρατηρούνται από το στρατιωτικό προσωπικό, προκαλώντας αντιδράσεις στους πολίτες που κάνουν λόγο για μυστικότητα και απόκρυψη πληροφοριών για τα UFO από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC ο David Grusch, πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ για την Πολεμική Αεροπορία είπε ότι συμμετέχει στην ακρόαση αφού άκουσε αναφορές από πολλούς «αξιωματικούς και διαπιστευμένους» νυν και πρώην αξιωματούχους του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «λειτουργούσε με μυστικότητα» σε σχέση με τα UAP και UFO.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον στρατό, λέει ότι ενημερώθηκε για ένα «πρόγραμμα ανάκτησης σύγκρουσης UAP πολλών δεκαετιών και αντίστροφης μηχανικής» ωστόσο του απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό, λέει.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του στο παρελθόν, σε περίπτωση που αποκάλυπτε όλα τα παραπάνω.

Με την σειρά του ο πρώην αεροπόρος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, David Fravor, περιγράφει τη συνάντηση με το UAP αναφέροντας ότι η ομάδα του εντόπισε «λευκό νερό» στο ραντάρ τους παρά τον καθαρό ουρανό και τις ήρεμες θάλασσες. Το περιέγραψε ως ένα «μικρό λευκό αντικείμενο» που κινείται «πολύ απότομα πάνω από το νερό». Καθώς προσπάθησαν να εντοπίσουν το αντικείμενο, αυτό επιτάχυνε γρήγορα μπροστά τους και εξαφανίστηκε, είπε. Η συνάντηση καταγράφηκε σε βίντεο 90 δευτερολέπτων, αλλά το περιστατικό δεν διερευνήθηκε ποτέ, είπε.

Μεταξύ των μαρτύρων είναι και ο πρώην αεροπόρος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Ryan Graves.