ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Απίστευτο χαλάζι στον βορρά την ώρα που ο νότος «φλέγεται» – Επτά νεκροί

Ιταλία: Απίστευτο χαλάζι στον βορρά την ώρα που ο νότος «φλέγεται» – Επτά νεκροί
NEWSBOMB.GR

Τραγικές στιγμές εκτυλίσσονται στη γείτονα χώρα, όπου ήδη έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι ανθρώπων το τελευταίο διήμερο, από τις φωτιές στον ιταλικό νότο και τις καταιγίδες στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας.

Η Ιταλία βιώνει εφιαλτικές στιγμές τις τελευταίες ημέρες, αφού στον βορρά σημειώνονται σφοδρές καταγαίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ στον νότο, μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες. Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο επτά ανθρώπων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Φωτογραφίες του Newsbomb.gr από το χαλάζι που… έριξε στην Ιταλία:

Μιλάνο: Πτώση δέντρων από τις βροχές και τις χαλαζοπτώσεις, αποκλεισμένοι δρόμοι

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την πόλη του Μιλάνου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (25/07). Μία κοπέλα 16 ετών καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ κοιμόταν μέσα σε αντίσκηνο, μαζί με άλλους προσκόπους. Επιπλέον, σκοτώθηκε μία γυναίκα 58 ετών εξαιτίας πτώσης δέντρου. Η άτυχη γυναίκα μετέβαινε πεζή στην εργασία της –στην περιοχή Λισόνε, βόρεια του Μιλάνου– όταν καταπλακώθηκε από κορμό.

Οι κάτοικοι ξύπνησαν ανάστατοι τα ξημερώματα από θυελλώδεις ανέμους, βροχή και χαλάζι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Στην πόλη, πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος, ενώ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ορισμένες γραμμές της δημόσιας συγκοινωνίας.

Δείτε τις εικόνες του Newsbomb.gr από το Μιλάνο:

Από τις… βροχές και στο χαλάζι του βορρά, στην «πύρινη κόλαση» του νότου

Στη Σικελία, εξαιτίας των πυρκαγιών, τρεις ηλικιωμένοι «έχασαν» τη ζωή τους. Οι πυροσβέστες εντόπισαν δύο απανθρακωμένα πτώματα σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο του Παλέρμο. Τα θύματα φέρονται να ήταν 77 και 75 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών Μέσων ενημέρωσης.

Ακόμη, μία γυναίκα 88 ετών, η οποία αντιμετώπιζε αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο λόγω της φωτιάς και κατέληξε σε περιφερειακή συνοικία του Παλέρμο, στο Σαν Μαρτίνο Ντέλε Σκάλε.

Εικόνες και βίντεο του Newsbomb.gr από τη φωτιά που μαίνεται στο Παλέρμο:

Λόγω των συνεχιζόμενων «πύρινων μετώπων» στη Σικελία, ο Περιφερειάρχης Ρενάτο Σκιφάνι ανακοίνωσε ότι αύριο (27/07) θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Στην Καλαβρία, την ορεινή περιοχή Καρντέτο, ένας ανάπηρος άνδρας, 98 ετών, κάηκε μέσα στην αγροικία του, η οποία περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Η κόρη και ο γαμπρός του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν έξω από το σπίτι προτού πλησιάσει η φωτιά, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Στην Ολιάστρα της Σαρδηνίας, ένας άνδρας 55 ετών, συμβασιούχος της δασικής υπηρεσίας, ενώ έδινε «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς, αισθάνθηκε δυσφορία και επέστρεψε σπίτι του, πριν από τη λήξη της βάρδιας. Ενόσω εξεταζόταν από οικογενειακό ιατρό, υπέστη καρδιακή ανακοπή και όταν έφθασε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός.

Τζόρτζια Μελόνι: «Xρειάζεται ένα μεγάλο σχέδιο υδρογεωλογικής πρόληψης»

«Η κυβέρνηση θα παρέχει άμεσες απαντήσεις στις ζημιές που προκάλεσαν η κακοκαιρία και οι πυρκαγιές, όμως, ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η έγκριση ενός μεγάλου σχεδίου υδρογεωλογικής πρόληψης», σημείωσε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, για τις καταστροφές στη γείτονα χώρα, αφήνοντας «ανοικτό» το ενδεχόμενο να κηρυχθούν πέντε Περιφέρειες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σχετικές ειδήσεις