ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway

Ολλανδία: Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway
Coastguard Netherlands via AP.

Η πυρκαγιά στο πλοίο που μεταφέρει πάνω από 3.000 οχήματα έχει κοπάσει, με τους πυροσβέστες να ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο Fremantle Highway.

Η ένταση της φωτιάς που μαίνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway παρουσίασε μείωση, με διασώστες να κατορθώνουν σήμερα (28/07) να ανέβουν σε αυτό, ενόσω οι τοπικές αρχές δίνουν «μάχη» με τον χρόνο, προκειμένου να εμποδίσουν μία περιβαλλοντική καταστροφή.

Η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε σε μία ομάδα διασωστών να ανέβει για πρώτη φορά στο φλεγόμενο πλοίο και να το δέσει καλύτερα με το ρυμουλκό που το κρατά ακινητοποιημένο στη θέση του, στο νησί Άμελαντ, ανοιχτά των ολλανδικών ακτών, σύμφωνα με την ολλανδική πυροσβεστική υπηρεσία.

«Αυτό θα μάς επιτρέψει να το μετακινούμε ευκολότερα και να το έχουμε υπό τον έλεγχό μας», προσέθεσε η πυροσβεστική, αποσαφηνίζοντας ότι τα μέλη του σωστικού συνεργείου δεν παρέμειναν πάνω στο Fremantle Highway, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεσίματος με το ρυμουλκό.

Οι ολλανδικές αρχές αναφέρουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες στην προσπάθεια να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου. «Καταφέραμε να ανακτήσουμε λίγο τον έλεγχο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι εξακολουθεί να βγαίνει καπνός· είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια», τόνισε η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Λέα Φέρστεγκ.

Η ένταση της φωτιάς μειώθηκε, μολονότι η επιχείρηση κατάσβεσης διεκόπη χθες (27/07), ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί το πλοίο από την μεγάλη ποσότητα του νερού που έμπαινε μέσα. Το Fremantle Higway μετέφερε 3.783 καινούργια αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 498 είναι ηλεκτρικά, σύμφωνα με την εταιρεία K Line, που έχει νοικιάσει το πλοίο.

Σχετικές ειδήσεις