ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: 31 χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στο Πεκίνο λόγω του τυφώνα Ντοκσούρι

Tυφώνας σαρώνει μεταξύ άλλων το Πεκίνο
Tυφώνας σαρώνει μεταξύ άλλων το Πεκίνο
ΑΡ

Η ισχυρότερη καταιγίδα που πλήττει την Κίνα εδώ και χρόνια προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και εκκενώσεις στην επαρχία Φουτζιάν 

Το Πεκίνο κατέγραψε τις πιο έντονες βροχοπτώσεις φέτος καθώς o τυφώνας Ντοκσούρι πέρασε και από την πρωτεύουσα της Κίνας, αναγκάζοντας περισσότερους από 31.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους στην πόλη, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν στο Πεκίνο, καθώς και στο Χεμπέι, την Τιαντζίν και την ανατολική Σανσί, καθώς το Ντοκσούρι εξαπλώθηκε στη βόρεια Κίνα, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας. Ο τυφώνας Ντοκσούρι είναι μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που πλήττουν την Κίνα εδώ και χρόνια και προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες το Σαββατοκύριακο στη νότια επαρχία Φουτζιάν, απομακρύνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Η μέση βροχόπτωση στο Πεκίνο τη νύχτα έφτασε τα 140,7 χιλιοστά, με τη μέγιστη καταγεγραμμένη βροχόπτωση στην περιοχή Φανγκσάν να φτάνει τα 500,4 χιλιοστά, σύμφωνα με το παρατηρητήριο της πόλης. Πιο έντονες αναμένονταν οι βροχές στις νότιες και δυτικές περιοχές τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι εργασίες σταμάτησαν σε περισσότερα από 4.000 εργοτάξια, σχεδόν 20.000 κτήρια επιθεωρήθηκαν για ζημιές και γραφικά σημεία στην πόλη έκλεισαν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Ενώ ο τυφώνας «ηρεμεί», οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι μία νέα ισχυρή καταιγίδα ο «Xανούν» πλησίαζε και επρόκειτο να χτυπήσει την πυκνοκατοικημένη ακτή της Κίνας αυτή την εβδομάδα.

Οι αρχές είπαν ότι ο Χανούν θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ζημιές στο καλαμπόκι και σε άλλες καλλιέργειες που είχαν ήδη πληγεί από τον Ντοκσούρι. Ο τυφώνας κατέστρεψε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και ξερίζωσε δέντρα, επηρέασε περίπου 880.000 ανθρώπους στην παράκτια περιοχή Fujian και προκάλεσε άμεσες oικονομικές απώλειες περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πριν χτυπήσει την Κίνα, ο τυφώνας πέρασε από την Ταϊβάν και τις βόρειες Φιλιππίνες, όπου βροχή και ισχυροί άνεμοι οδήγησαν στην ανατροπή ενός πορθμείου που προκάλεσε τουλάχιστον 25 νεκρούς.