ΚΟΣΜΟΣ

Μαρκ Γκίλπιν: Πέθανε στα 56 του πρωταγωνιστής της ταινίας «Σαγόνια του Καρχαρία»

Μαρκ Γκίλπιν: Πέθανε στα 56 του πρωταγωνιστής της ταινίας «Σαγόνια του Καρχαρία»

Ο ηθοποιός Μαρκ Γκίλπιν πέθανε μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Μαρκ Γκίλπιν μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γκίλπιν, που ξεκίνησε την καριέρα του από πολύ μικρός θεωρήθηκε από την βιομηχανία του κινηματογράφου,παιδί θαύμα και έγινε παγκόσμια γνωστός από τον πρώτο του κιόλας ρόλο στα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws 2).

Στην ταινία ο ταλαντούχος ηθοποιός υποδυόταν τον μικρότερο γιο του εμβληματικού αρχηγού της αστυνομίας του Roy Scheider, Martin Brody στο σίκουελ του 1978.

Μια πολλά υποσχόμενη καριέρα

Το ταξίδι του Γκίμπλιν στην υποκριτική ξεκίνησε στο «Jaws ​​2», σε σκηνοθεσία Jeannot Szwarc. Υποδύθηκε τον Sean Brody, τον μικρότερο αδερφό του Chris Rebello. Η ερμηνεία του παιδιού - σταρ καθήλωσε κοινό και κριτικούς, κερδίζοντας την αναγνώριση που του άξιζε.

Ένα πολύπλευρο ταλέντο

Μετά την επιτυχία του "Jaws 2", η καριέρα του Gilpin άνθισε καθώς έδειξε την ευελιξία του στην τηλεόραση. Έπαιξε ως γκεστ στα "CHiPs" του NBC και ενώθηκε με τη μικρότερη αδερφή του, April, στο "Fantasy Island" του ABC.

Το 1981 πρωταγωνίστησε στη μεγάλη οθόνη στις ταινίες «The Legend of the Lone Ranger» και «Earthbound», εντυπωσιάζοντας το κοινό με την υποκριτική του ικανότητα. Οι εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες του Γκίμπλιν φάνηκαν ακόμα περισσότερο την τηλεταινία του ABC του 1985 "Surviving", όπου πρωταγωνίστησε μαζί με ένα σύνολο έμπειρων βετεράνων και ανερχόμενων αστέρων. Το ταλέντο του ξεχώρισε και έλαβε αναγνώριση για τον ρόλο του σε αυτό το συναρπαστικό δράμα.

Μετάβαση

Μετά την εντυπωσιακή του καριέρα στην υποκριτική, ο Μαρκ Γκίλπιν ξεκίνησε μια νέα πορεία ως αυτοδίδακτος μηχανικός λογισμικού.

Η έμφυτη περιέργεια και η αποφασιστικότητά του τον οδήγησαν να διαπρέψει και στον κλάδο της τεχνολογίας.