ΚΟΣΜΟΣ

Barbie: «Διπλωματικό» επεισόδιο στη Warner Bros λόγω Barbenheimer

Barbie: «Διπλωματικό» επεισόδιο στη Warner Bros λόγω Barbenheimer

Barbie: Οργή των χρηστών του internet για το μήνυμα του Barbenheimer

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η Warner Bros, ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε στην Ιαπωνία, όταν ο κολοσσός παραγωγής της Barbie μπήκε στο «παιχνίδι» του λεγόμενου «Barbenheimer» και απάντησε σε σχετικά memes με εικόνες ατομικής βόμβας.

Το διαδίκτυο έγινε πεδίο μάχης «διπλωματίας», όταν το trend Barbenheimer άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Το ιαπωνικό παράρτημα της Warner Bros, μάλιστα, βγήκε κατά του αμερικανικού στούντιο, όταν εκείνο αναδημοσίευσε tweets θαυμαστών με εικόνες όπως την Μάργκο Ρόμπι να κάθεται πάνω στους ώμους του Oppenheimer γράφοντας «θα είναι ένα καλοκαίρι που θα το θυμόμαστε», ένα tweet το οποίο αργότερα σβήστηκε.

Παρά την φρενίτιδα που προκάλεσε το φαινόμενο Barbenheimer στα box offices, το ζήτημα φαίνεται να ξεπέρασε το όριο. Η Ιαπωνία ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη από τις ατομικές βόμβες στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι διαστάσεις που πήρε το trend δεν προκάλεσαν θετική αίσθηση στην χώρα της Ασίας, όπου «τρεντάρει» το #NoBarbenheimer.

Σε αυτό το κλίμα, η Warner Bros Japan επανέφερε το αμερικανικό στούντιο στη «θέση» του, γράφοντας στο Twitter πως θεωρεί «εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός των κεντρικών γραφείων των ΗΠΑ αντέδρασαν στις αναρτήσεις των θαυμαστών του “Barbenheimer”».

«Ζητάμε από τα κεντρικά γραφεία των ΗΠΑ να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Ζητάμε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν από αυτή τη σειρά αλόγιστων αντιδράσεων», σημειώνει το μήνυμα.

Μια μέρα αργότερα, τα κεντρικά της Warner Bros στις ΗΠΑ απαντούν μέσω του BBC πως εκφράζουν «τη λύπη τους για την πρόσφατη απαθή εμπλοκή της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το στούντιο λέει μια ειλικρινή συγγνώμη».

Σημειώνεται πως η ταινία Barbie αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 11 Αυγούστου, πέντε μέρες μετά την 78η επέτειο της επίθεσης με ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Από την άλλη, ο διανομέας της ταινίας Oppenheimer δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία πρεμιέρας στην Ιαπωνία.