ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Στο νοσοκομείο γυναίκα μετά από επίθεση καρχαρία

shark
Αρχείου AP

Ο τραυματισμός έρχεται περίπου ένα μήνα μετά από μια σειρά επιθέσεων καρχαρία στο κοντινό Λονγκ Άιλαντ, που ώθησαν τους τοπικούς αξιωματούχους να αυξήσουν τις περιπολίες

Επίθεση από καρχαρία δέχθηκε μία γυναίκα κοντά σε παραλία στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε τραύμα στο πόδι της και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι δάγκωμα καρχαρία».

Η γυναίκα – την οποία οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη ταυτοποιήσει – μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Τζαμάικα και ήταν σε σταθερή κατάσταση με τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή της, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο τραυματισμός έρχεται περίπου ένα μήνα μετά από μια σειρά επιθέσεων καρχαρία στο κοντινό Λονγκ Άιλαντ, που ώθησαν τους τοπικούς αξιωματούχους να αυξήσουν τις περιπολίες.

Ο Γκάβιν Νέιλορ, διευθυντής του Προγράμματος Έρευνας για τους Καρχαρίες της Φλόριντα, είπε στο CNN τον περασμένο μήνα ότι οι κολυμβητές μπορούν να λαμβάνουν προφυλάξεις για να αποφύγουν επιθέσεις. «Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να κολυμπούν σε ομάδες. Δεν πρέπει να κολυμπούν πολύ μακριά από την ακτή», είπε.

Ο κίνδυνος επίθεσης από καρχαρία είναι σχετικά χαμηλός, με μόνο 57 επιβεβαιωμένες, απρόκλητες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο πέρυσι, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα. Από αυτούς, οι 41 ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με οκτώ μη θανατηφόρα περιστατικά στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: CNN/ert